12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Israƫlische gijzelaars herdacht in Sochi
Publicatiedatum: maandag 10 februari 2014 Auteur: De Redactie | 901 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, Duitsland, Olympische Spelen, (zelfmoord) aanslagen »
Zondag werd in Sochi het Olympisch team uit Israel uit 1972 herdacht. Tijdens de Olympische Spelen in München werden 11 Israëlische atleten gegijzeld door de Palestijnse terreurbeweging Zwarte September.

Na een mislukte reddingsoperatie kwamen zij allen om het leven. De herdenking werd bijgewoond door een aantal vertegenwoordigers van de Russisch Joodse gemeenschap.

Naast de herdenking was er aandacht voor de 5 Israelische atleten die dit jaar van de partij zijn tijdens de Winterspelen. Ook zij waren aanwezig bij de herdenking en voelden zich verbonden met de Israëlische atleten uit 1972.
De herdenking is een initiatief van twee weduwen van de omgekomen atleten. Een woordvoerder van het IOC heeft aangegeven dat zij het bloedbad uit 1972 alleen herdenken bij officiële diensten, zoals bij het standbeeld in München dat speciaal voor de slachtoffers in neergezet.

 

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.