1 Ijar 5781 | 13 april 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Hamas verwondt vier Israƫlische militairen
Publicatiedatum: dinsdag 05 juni 2007 Auteur: ilonia | 1.031 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Gaza, Yesha - Westbank »
(Novum/AP) - Militieleden van de Palestijnse Hamas hebben zondag met een mortierbeschieting op een basis bij de Gazastrook vier Israëlische militairen verwond. Het Israëlische leger meldde dat bij de beschieting, niet ver van de grensovergang Erez, drie militairen lichtgewond waren geraakt en een zwaargewond. Even daarvoor kondigde de Israëlische premier Ehud Olmert aan dat de militaire operaties tegen Palestijnse schutters worden voortgezet.

De afgelopen dagen namen de Palestijnse raket- en mortierbeschietingen, na twee weken van hevige activiteit, aanzienlijk in frequentie af en bood Hamas een bestand van een jaar aan. Olmert zei tijdens het wekelijkse kabinetsberaad evenwel dat het Israëlische militaire offensief niet kan worden afgezwakt. "Wij houden geen onderhandelingen, wij hebben ons niet verplicht onze wijze van opereren te veranderen", zei de premier.

Een vooraanstaande Hamas-leider, Moussa Abu Marzouk, suggereerde dit weekeinde in een interview met het Egyptische dagblad Al-Ahram dat Hamas geïnteresseerd is in een bestand van een jaar. Hamas beoogt evenwel een staakt-het-vuren voor het gehele Palestijnse gebied, zowel in de Gazastrook als in de Westelijke Jordaanoever. Israël verwerpt de idee, omdat zo'n bestand de militie in staat zou stellen tot hergroepering en latere escalatie.

Israëlische militairen doodden zondagochtend een Palestijnse gewapende man in de stad Jenin in de Westoever, zeiden bronnen van beide partijen. Zaterdagnacht werd in het nabijgelegen Nablus een ongewapende Palestijn gedood, aldus Palestijnse bronnen. Het Israëlische leger zei dat bij een arrestatiepoging op een gewapende man was gevuurd.

Half mei kwam een einde aan een eerder bestand tussen Hamas en Israël, toen Hamas zijn raketaanvallen op Israëlisch gebied opvoerde. Sindsdiens doodde het Israëlische leger ruim zestig Palestijnen, meest gewapende militieleden.
Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.