17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Sjeik blijft erbij: Israël is het land van het Joodse volk
Publicatiedatum: vrijdag 14 maart 2014 Auteur: Redactie | 803 keer gelezen
Redactie, Zionisme, Samenwerking met Arabieren, [ex]moslims en Joden, islamitische fascisme »
In "My Yesha Shabbat” Pamflet, dat door de Raad van Yesha [Jehoedah en Samaria] wordt gesponsord, staat een artikel in van niemand minder dan een islamitische sjeik. Sjeik Ahmad Adwan, een moslimgeleerde die in Jordanië woont, had onlangs op zijn Facebook gemeld dat Allah Israël aan het Joodse volk heeft gegeven.

Op een pamflet van de Raad van Yesha, schreef Adwan dat niet Jeruzalem maar Mekka de islamitische hoofdstad is. Hij meent dat de Koran dit ook bewijst."Er bestaan Islamitische lessen die beweren dat de Koran de Tora en de Bijbel afschaft," schreef de sjeik. "Dit is niet waar. De richting van het gebed van de moslims gaat naar Mekka en de richting van het Joodse gebed is Jeruzalem en dit is zinvol om te vermelden omdat dit uitdrukkelijk in de Koran staat vermeld."

"Allah koos om dit land 'Israël' te noemen en niet 'Palestina'. De term 'Palestina' komt ook helemaal niet in de Koran voor," vervolgt hij. "Volgens ons geloof heeft Allah Israël aan het Joodse volk beloofd en zijn zij de enige erfgenamen van dat land. Daarom moet de oorlog van moslims en Arabieren tegen de Joden stoppen en de Joden in vrede laten leven in hun land."

Adwan heeft herhaaldelijk aangekondigd dat de moslimswereld "de Koran verdraait" en dat de Joden vreedzame mensen zijn die het recht hebben zich te verdedigen. Zo heeft hij ook de Palestijns-Arabische gemeenschap een uitbrander verkocht en noemde hen "moordenaars van kinderen, ouderen en vrouwen". Dit omdat zij de zwakkeren misbruiken als menselijke schilden om de Joden aan te vallen.

"Dit is hun manier en gewoonte, hun wreedheid, hun harten die als stenen zijn naar hun kinderen, hun leugens tegen de publieke opinie om haar steun te krijgen," besluit hij.

Adwan is niet de eerste autoriteit op gebied van Islamitische Geschriften die meent dat de Koran geen verwijzing naar Israël maakt als thuisland voor moslims. Professor in Midden-Oosten aangelegenheden Nissim Dana vertelde onlangs aan Arutz Sheva dat moslimgeleerden recht van de Joden in het Joodse thuisland vroeger hebben gehandhaafd, met bewijs uit de Koran en andere islamitische heilige teksten.

 

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.