25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israëlische luchtmacht bombardeert Syrische posities na eerdere aanslag op Israëlische patrouille
Publicatiedatum: vrijdag 21 maart 2014 Auteur: Brabosh | 842 keer gelezen
IDF, Syrië, Golan »
Gevechtsbommenwerpers van de Israëlische Luchtmacht (IAF) hebben op gisterochtend woensdag 19 maart teruggeslagen en Syrische doelwitten beschoten en gebombardeerd als reactie op een aanval op een Israëlische patrouille in de buurt van de Israëlisch-Syrische grens. Niettegenstaande die grens wordt bewaakt door VN-soldaten (UNDOF), maar waarvan iedereen weet dat een VN-macht er meestal voor spek en bonen bijstaat en het op een lopen zet van zodra er met scherp wordt geschoten.

Doelwitten van Syrische stellingen op de Golan Hoogtes werden bestookt, aldus de woordvoerder van het IDF. Volgens het IDF werd een trainingsfaciliteit van het Syrische leger onder vuur genomen alsmede militaire hoofdkwartieren en artillerie batterijen die hadden ‘geholpen en bijgestaan’ bij de bomaanslag langsheen de weg waarbij vier soldaten soldaten werden gewond waarvan een van hen ernstig gewond raakte.

In een scherp geformuleerde verklaring, bevestigde minister van Defensie Moshe Ya’alon dat Israëlische gevechtsvliegtuigen “meerdere doelen hadden gebombardeerd die verbonden zijn met het Syrische leger en defensieve stellingen die gisteren bij de terreuraanslag hebben geholpen en bijgestaan,” en de minister uitte een scherpe waarschuwing gericht aan de Syrische president Bashar Assad, die hij beschuldigde van de aanval.

“We zullen geen schending van onze soevereiniteit of aanvallen tegen onze soldaten en burgers tolereren,” zei minister Yaalon. “Wij zullen met kracht en vastberadenheid reageren tegen iedereen die tegen ons werkt, ongeacht waar en wanneer, zoals we gisteravond hebben aangetoond. Iedereen die probeert om ons aan te vallen ondertekenen hun eigen doodvonnis.” De minister van defensie vervolgde met te verklaren dat indien de Syrische president “zal blijven samenwerken met terroristische elementen die streven om de staat Israël te beschadigen, wij zullen doorgaan door hem een zware prijs te laten betalen op een manier die hem spijt zal doen krijgen van zijn daden.”

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.