16 Kislew 5781 | 02 December 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Vandaag kreeg het Anne Frankhuis hoog bezoek!
Publicatiedatum: Wednesday 26 March 2014 Auteur: De Redactie | 629 keer gelezen
Sjoa (Holocaust), Japan »
Hooggeëerd bezoek in het Anne Frankhuis. Voordat de nucleaire top in Den Haag zou aanvangen, bracht de Japanse president Shinzo Abe een bezoek aan het monumentale museum. Hiermee wilde hij de vriendschap tussen Japan en het joodse volk benadrukken. Ook stond hij stil bij de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog

Onlangs vond een reeks incidenten plaats waarbij dagboeken van Anne Frank in Japanse bibliotheken opzettelijk werden beschadigd. Abe benadrukte in de persconferentie dat in Japan geschokt was gereageerd op de vernielingen.

Van het museum kreeg de Japanse premier een foto van de schuilplaats waar Anne Frank verscholen heeft gezeten. Aan de andere kant van de wereld liepen honderden demonstranten door de straten van Tokyo voor de antiracisme dag, die in 1966 is ingeluid door de Verenigde Naties. Ook in Japan wilt men een vuist maken tegen racisme.

In Japan is er al een tijd sprake van toenemende spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen. Steeds vaker wordt er geprotesteerd tegen de aanwezigheid van Koreaanse immigranten, waarbij deze worden omschreven als kakkerlakken die verdelgd moeten worden.


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.