12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Parijs: Joodse onderwijzer door 3 maghrebijnen in elkaar geslagen
Publicatiedatum: vrijdag 28 maart 2014 Auteur: Brabosh | 824 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, Frankrijk, Media_antisemitisme »

The Algemeiner heeft gisteren videobeelden en foto’s geplaatst van een antisemitische aanval die vorige week plaatsvond in de Franse hoofdstad Parijs.

Op donderdag 20 maart 2014 omstreeks 22u00 werd de 59-jarige Joodse onderwijzer David [..] overvallen door drie noord-afrikaanse maghrebijnen nadat deze een kosjer restaurant in de Rue Marin in Parijs had verlaten en op weg was naar een metrostation.

In de video hierboven doet David (in het Frans) zijn verhaal. “Zij begonnen me uit te schelden: ‘vuile Jood,’ ‘dood aan de Joden’, ‘hoerenjong’ enz. Daarna begonnen ze mij te slaan.”

Op de video gaat hij wenend verder: “Ik werd in mijn gezicht geslagen, mijn neus werd gebroken… en dan nam iemand iets uit zijn zak, ik dacht dat het een mes was… het was een markeerstift… en dit is wat ze mij aandeden (toont zijn borst), een swastika terwijl ze ‘vuile jood’ schreeuwden.”

Lees hier verder het hele interview met David [..] over de afschuwelijke aanval.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.