17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Interview met Mohammad Zoabi, een Israëli, Zionist, Arabier en moslim
Publicatiedatum: woensdag 09 april 2014 Auteur: Brabosh | 923 keer gelezen
Maatschappij, Zionisme, Samenwerking met Arabieren, [ex]moslims en Joden, Media_Politiek, Media_samenleving »
Mohammad Zoabi, een Israëli, Zionist, Arabier en moslim

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement in aantocht laait de islamofobie in de Lage Landen (Nederland en Vlaanderen) weer hoog op, getuige de vele interventies op de vele politiek getinte Facebookpagina’s, websites en -blogs. Terwijl ik hier aldoor het onderscheid tracht te maken tussen enerzijds Jihadisten, terroristen, anti-Israëlisten en islamitische antisemieten enz. en anderzijds moslims of moslima’s-met-de-pet of sluier, wordt het bij velen allemaal op één hoopje gegooid. Veralgemening is troef. In dat verhaal weiger ik pertinent mee te stappen. Omdat het een leugen is.

Als voorbeeld haal ik steeds weer Israël aan dat met een grote islamitische bevolking van zowat 1,6 miljoen Arabische moslims, gemeenzaam de Israëlische Arabieren of Arabische Israëliërs worden genoemd, samen zowat 20 % van de bevolking van Israël uitmaken. Diegenen onder hen die Israël loyaal steunen scoren de hoogste toppen in de Israëlische samenleving.

Tien à elf op 120 Israëlische Arabieren zetelen in het parlement (de Knesset), anderen werden rechter, officier in het leger, stichten eigen bedrijven en kranten, en vele tienduizenden werken hard mee aan de opbouw van de Joodse staat.

Het volgende interview met een 16-jarige Israëlische Arabier, Mohammad Zoabi, een jonge knaap maar met de wijsheid van een oude man, beschrijft hier zichzelf als een Israëli, Zionist, Arabier en moslim. Bekijk hier zijn Facebookpagina. Een toekomstige leider in de maak? Laat ons maar snel Mahmoud Abbas en zijn bende corrupte gangsters vergeten en de Palestijnen laten vertegenwoordigen door mensen die ècht naar vrede met Israël nastreven.


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.