19 Sjewat 5782 | 21 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
De Tempelberg een stadstaat van Chamas?
Publicatiedatum: donderdag 17 april 2014 Auteur: Redactie | 1.226 keer gelezen
Pesach, Chamas, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Tempelberg [Berg Moriah], Kotel [Klaagmuur], Al-Aqsa, ontheiliging van Joodse heilige plaatsen, De Waqf, Media_antisemitisme, Media_Politiek, Media_samenleving »

Precies in het midden van Jeruzalem is er een stadstaat ontstaan met een diplomatieke onschendbaarheid. Er is een vijandige vlag gehesen en er worden plannen gemaakt om Joden aan te vallen. De mantra de Tempelberg is in onze handen” klonk over de meest heilige plaats binnen het Jodendom.

Maandag, net voor de aanvang van Pesach, hebben tientallen aanhangers van Chamas de Tempelberg veroverd en vlaggen van Chamas gehesen. Dit gebeurde op de meest heilige plaats binnen het Jodendom. "Het is voor de Joden niet toegestaan om de Berg op te komen," waarschuwden de terroristen als reactie op het feit dat honderden Joden nog voor Pesach de Tempelberg wilden bezoeken.

De Joden stonden raar te kijken toen een vertegenwoordiger van de politie bij de toegangspoort aankondigde dat de Berg was afgesloten nadat Chamas de Berg had overgenomen en dreigde geweld tegen Joden te plegen wanneer zij de Berg zouden bestijgen. "Het is een voorzorgsmaatregel die is genomen na een beoordeling van de veiligheid en de mogelijkheid tot rellen," legde de woordvoerder van politie Micky Rosenfeld uit.

Of het afsluiten van de Tempelberg voor de Joden geholpen heeft eventuele rellen te voorkomen, bewijst het tegendeel. Een dag later, tijdens Pesach, schreef de Nederlandse media: “Bij ongeregeldheden op de Tempelberg in Jeruzalem zijn vandaag ongeveer 25 Palestijnen gewond geraakt. De politie gebruikte traangas om de Palestijnen te verspreiden, meldde het Palestijnse persbureau Wafa. Volgens de Israëlische politie gooiden tientallen jonge Palestijnen stenen naar joden en agenten.”

De Israëlische politie heeft vervolgens beelden vrijgeven van de confrontatie tussen Palestijnse terroristen en de oproerpolitie. De video laat moslimextremisten zien die grote stenen en vuurwerk naar politie gooiden vanuit hun geliefde Al Aqsa moskee.


Door het feit dat de heiligste plaats binnen het Jodendom aan de strenge beperkingen van de islamitische Waqf is onderworpen, is het Joden verboden op de Tempelberg te bidden. In het dossier 'Tempelberg' kun je diverse artikelen lezen over dat verbod van Joden op de Tempelberg tijdens de Joodse feestdagen. Al een geruime tijd veroordelen Joodse groepen deze discriminatie vanuit de kant van moslimextremisme die door de regering van Netanyahu in stand wordt gehouden. Dit tegen diverse gerechtelijke uitspraken in. Daarom heeft de Jewish Home partij een wetsvoorstel ingediend die momenteel wordt besproken over gelijke rechten voor Joden en moslims op de Tempelberg.

Al deze ongeregeldheden zal donderdag de tienduizenden Joden niet tegengehouden om bij de Kotel de Birkat Kohaniem [priesterzegen] te ontvangen!

Beelden van de Birkat Kohaniem vorig jaar Pesach:

 

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.