24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Holocaust-herdenking in Jeruzalem
Publicatiedatum: maandag 28 april 2014 Auteur: De Redactie | 1.056 keer gelezen
Jom Hasjoa, Sjoa (Holocaust), Media_antisemitisme, Media_Politiek, Media_samenleving »
Gisteren begon in Jeruzalem de jaarlijkse Holocaust herdenking. De plechtigheden begonnen in Yad Vashem, het herdenkingscentrum voor joodse slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog.

Verschillende Israëlisch leiders woonden de herdenking bij. Zowel president Peres als premier Nethanyahu spraken over de gevaren waarmee joden en Israël nu mee te kampen hebben. Volgens Netanyahu is Iran een van de grootste bedreigingen voor het joodse volk. De Holocaust speelt in het conflict tussen Israëliërs en Palestijnen nog steeds een grote rol.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas noemde de Holocaust zondag "de gruwelijkste misdaad tegen de menselijkheid in het moderne tijdperk". Maar dit betekende niet zoveel voor Netanyahu. Volgens Abbas hoeft Israël van de Hamas niets te vrezen. Israël wil alleen de vredesonderhandelingen voortzetten als Abbas Israël erkent als Joodse staat. Abbas weigert dit zolang er nog joodse nederzettingen zijn in de Palestijnse gebieden.
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.