18 Aw 5781 | 27 juli 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Moslims herdenken 'Palestijnse Holocaust' toch op 4 mei
Publicatiedatum: zondag 04 mei 2014 Auteur: Redactie | 1.037 keer gelezen
Al-nakba, Redactie, Antisemitisme binnenland, Peilingen en Statistieken, Sjoa (Holocaust), Nederland tav Israel en Joden in NL, islamitische fascisme, Media_Geschiedenis, Media_antisemitisme »

Vanavond is de dood 6 miljoen Joodse slachtoffers tijdens de Sjoa - die vanavond ook tijdens de dodenherdenking herdacht werden - door de islamitische 'Platform Bewust Moslim' in Nederland te schande gezet.

Het Platform Bewust Moslim heeft de Al-Nakba [de ramp' of 'de catastrofe'] tijdens de Dodenherdenking herdacht en noemen de Al-Nakba de 'schaduw-Holocaust van Palestijnen'. Deze schandelijke benaming is de verwijzing naar de stichting van de staat Israël in 1948 en de vermeende 'etnische zuivering in Palestina', die in werkelijkheid met name door de Arabieren zelf is opgezet.

In de eerste instantie zou de bijeenkomst plaats vinden in de Al-Amalmoskee in Hilversum. Burgemeester Pieter Broertjes [PvdA] veroordeelde deze week het initiatief niet. Hij noemde de beoogde samenkomst op de dag van de Nederlandse Dodenherdenking slechts "gevoelig" en "erg ongelukkig, zowel wat betreft inhoud als timing".

De bijeenkomst heeft uiteindelijk een geheime plek plaats gevonden.

In februari heeft een ambtenaar van de Simon Wiesenthal Centrum een scherp geformuleerde brief aan vice-premier Lodewijk Asscher gestuurd. Dit nadat uit een statistisch onderzoek aan de Universiteit van Bielefeld blijkt dat maar liefst 39% van de Nederlanders inmiddels geloven dat Israël een 'vernietigingsoorlog' tegen de Palestijnen bezig is. De minister werd opgeroepen deze trend tegen te gaan.

Luister HIER naar de mening van de directeur van Cidi Esther Voet.
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.