24 Sjewat 5782 | 26 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Antisemitisme in de Arabische landen het hoogst
Publicatiedatum: woensdag 14 mei 2014 Auteur: Brabosh | 1.018 keer gelezen
Antisemitisme binnenland, Antisemitisme buitenland, Peilingen en Statistieken »
De Anti-Defamation League (ADL) heeft gisteren 13 mei 2014 haar statistieken – de Global 100 – vrijgegeven naar aanleiding van een grootschalig onderzoek naar de  verspreiding van het antisemitisme over de hele wereld. Wat meteen opvalt is dat het antisemitisme het sterkst is in de Arabische landen van het Midden-Oosten.

Onder de moslims, die zowat 22,7 procent van de wereldbevolking uitmaken, koesteren 49 procent van hen antisemitische gevoelens. In het MENA gebied (Midden-Oosten en Noord-Afrika) echter loopt het percentage Jodenhaters op tot maar liefst 75 procent. Maar ook andere religies blinken uit in Jodenhaat. Onder de christenen valt ca. 24 procent in de categorie antisemitisme, Hindoes 19 procent, Boeddhisten 17 procent en ‘geen religie’ tekent voor 21 procent antisemitisme.

Hiernaast een tabelletje uit dat onderzoek en wat opvalt zijn de Palestijnen in de West Bank en in Gaza die de kroon dragen met een score van 93 procent antisemitische houdingen en gewoonten. Ook Marokko met 80 procent, Saoedi-Arabië met 74 procent en de Perzische Islamistische Republiek Iran met 56 procent, doen het anders ook niet ‘slecht’.

anti-semi-stats2De niet-Arabische landen die de Joden het meest haten in de wereld zijn bv. Turkije en Griekenland met elk 69 procent, Bulgarije 44 procent, Maleisië met 61 procent en Oekraïne met 38 procent, Servië 42 procent en Armenië met 58 procent. Het land met de laagste score inzake Jodenhaat  is Laos met amper 0,2 procent, vergeleken met de Verenigde Staten waar 9 procent van de bevolking antisemieten zijn.

En niet te vergeten Nederland met 5 procent, dat het erg goed doet, vergeleken met bv. België met 27 procent dat het beschamend slecht doet en hiermee zelfs boven het Europees gemiddelde ligt van 24 procent! Uitschieter in West-Europa is Polen met 48 procent, op de voet gevolgd door Frankrijk met 37 procent, Duitsland (27 %) en Oostenrijk (28 %).

Eigenaardigheid: de ADL verrichtte geen onderzoek naar antisemitisme in Israël. Met een bevolking van meer dan 20 procent islamitische Israëliërs (van Arabische origine) kon het voor sommigen interessant zijn te weten hoeveel van hen de Joden een warm hart toedragen.

Omtrent kennis van de Holocaust had slechts 54 procent er ooit iets van gehoord. Maw, 46 procent weet niet eens dat er een Holocaust heeft plaastgevonden. Daarentegen in West-Europa kennen 94 procent wel de geschiedenis van de Holocaust.

Al de resultaten van het onderzoek zijn in te kijken hier op de website van de ADL.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.