21 Chesjwan 5782 | 27 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Geheime dienst verijdelt ontvoering van soldaten
Publicatiedatum: woensdag 14 mei 2014 Auteur: De Redactie | 944 keer gelezen
Terrorisme, Mossad en Shin Beth, Israelische gevangenissen, kidnapping »
De Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet heeft in samenwerking met Justitie een samenzwering van Palestijnse gevangenen verijdeld. Volgens officiële berichten waren deze van plan Israëlische soldaten te ontvoeren en hen als onderhandelingsobjecten te gebruiken om zelf uit de gevangenis te worden ontslagen. De vermoedelijke initiatiefnemers zitten reeds levenslange straffen uit.

Tegen de verdachten werd een aanklacht ingediend voor de militaire rechtbank in Salem. Volgens de onderzoekers waren de ontvoeringen gepland voor april. De verdachten zouden echter al sinds 2012 omvangrijke plannen hebben gesmeed: Ze rekruteerden tijdens hun detentie gevangenen die het grootste deel van hun straffen reeds hadden uitgezeten. Zij zouden na hun vrijlating de ontvoeringen moeten uitvoeren.

Via de gevangenis binnengesmokkelde mobiele telefoons hebben de samenzweerders instructies naar buiten gegeven: Medeplichtigen zouden een schuilplaats voorbereiden, voor wapens en verdovingsmiddelen zorgen en voertuigen stelen. Bovendien kregen zij de instructie, contact op te nemen met een agent in Saoedi-Arabië die hen aan geld zou helpen.

De ontvoeringen van de Israëlische soldaten zouden volgens de veiligheidsdiensten in de Palestijnse gebieden plaatsvinden. Blijkbaar waren er concrete plannen voor acties in Huwara, Ariël en Yitzar in Samaria.


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.