21 Tisjri 5782 | 26 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Bijzondere Joods-Duitse vriendschappen in Jeruzalem
Publicatiedatum: woensdag 14 mei 2014 Auteur: De Redactie | 924 keer gelezen
Maatschappij, Duitsland, Sjoa (Holocaust), Media_samenleving »
Bijzondere vriendschappen ontstaan in Jeruzalem. Daar zetten Duitse vrijwilligers zich in om de geschiedenis en ontwikkeling van Israël te leren kennen. En zo doende raken ze bevriend met mensen van wie ze veel leren. Zo is er iets bijzonders ontstaan tussen de 19-jarige Duitse Marieke en de 84-jarige Rachel, die de Holocaust overleefde.

Marieke vertrok voor een jaar naar Israël en verzorgde wekelijks het huis en de tuin van Rachel. De dames hebben elkaar in ieder geval genoeg te vertellen. Marieke woont in Bergen, de stad die grenst aan waar het concentratiekamp Bergen-Belsen was. Ongeveer 70.000 mensen kwam hier om, onder wie Anne Frank.

Marieke was geschokt door de geschiedenis van haar stad, en dat leidde ertoe dat ze graag meer wilde leren over de geschiedenis van het joodse volk. Marieke heeft veel geleerd tijdens haar verblijf in Jeruzalem. En ook voor Rachel kan ze niet meer stuk. Op dit moment zijn er jaarlijks ongeveer duizend Duitse vrijwilligers die Israël, haar geschiedenis en inwoners beter willen leren kennen.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.