12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Aanslag op twee joden nabij Parijse synagoge
Publicatiedatum: zondag 25 mei 2014 Auteur: De Redactie | 755 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, Frankrijk, (zelfmoord) aanslagen »
In Frankrijk zijn gisteravond twee jonge joden gewond geraakt door een aanval toen ze een synagoge verlieten. De aanval gebeurde in de gemeente Créteil, ten zuidoosten van Parijs. De Franse minister Bernard Cazeneuve (Binnenlandse Zaken) heeft de daad vandaag scherp veroordeeld.

Gisteravond rond halfnegen verlieten twee jonge broers in traditionele joodse kleding een synagoge, toen ze werden aangevallen. De aanvallers gaven hen een pak slaag en gingen er daarna vandoor. De één vluchtte te voet, de ander op de fiets. Ook vandaag wordt er nog naar hen gezocht.

De twee slachtoffers liepen meerdere kneuzingen op. Ze zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Na de aanslag van gisteren op het Joodse Museum in Brussel heeft Cazeneuve meteen de beveiliging laten opvoeren bij alle Joodse en Israëlische instellingen in Frankrijk. Voor zover bekend is er geen verband tussen het incident in Créteil en de aanslag in Brussel. Het incident in Créteil gebeurde enkele uren na de aanslag in Brussel.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.