8 Sjewat 5781 | 21 January 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Naar aanleiding van de aanslag in Brussel: ChristenUnie eist duidelijkheid van Opstelten
Publicatiedatum: Monday 26 May 2014 Auteur: De Redactie | 684 keer gelezen
Antisemitisme binnenland, Antisemitisme buitenland, Nederland tav Israel en Joden in NL »
Kamerlid Gert Jan Segers van de ChristenUnie vindt dat na de moordpartij in het Joods Museum in Brussel minister Opstelten van Veiligheid en Justitie eindelijk over de brug moet komen door de beveiliging van Joodse instellingen in Nederland te bekostigen.

Segers die al geruime tijd een pleidooi houdt voor beveiliging als overheidstaak, zei in het radioprogramma De Ochtend dat de Nederlandse staat zich op dit punt niet aan zijn verantwoordelijkheid mag onttrekken.

“We weten dat de Joodse gemeenschap wordt bedreigd, er hoeft maar een gek te zijn die de trekker overhaalt. Bovendien heeft de Nederlandse Staat een ereschuld aan de Joodse gemeenschap. Joodse Nederlanders moeten voluit en dus ook zichtbaar Joods kunnen zijn in dit land”, aldus Segers die samen met zijn collega Kees van der Staaij van de SGP hierover vragen heeft gesteld aan minister Opstelten.

Ouders wiens kinderen een Joodse school bezoeken, betalen per jaar rond de duizend euro aan de kosten die de speciale beveiliging van de scholen met zich meebrengt. Ook synagogen en andere Joodse instellingen moeten hun eigen veiligheid financieren zonder overheidssteun, een uitzondering hierop vormt het Amsterdamse stadsdeel Zuid.
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.