8 Sjewat 5781 | 21 January 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Joodse wijk in Antwerpen bewaakt met machinepistolen en koffiekoeken
Publicatiedatum: Friday 30 May 2014 Auteur: Redactie | 861 keer gelezen
Redactie, Antisemitisme buitenland, BelgiĆ«, (zelfmoord) aanslagen, Nederland tav Israel en Joden in NL, Media_antisemitisme, Media_samenleving »
Nog steeds blijft het verhoogde terreuralarm van kracht na de aanslag in het Joods Museum in Brussel afgelopen Sjabbat. Dit is vooral te merken in de Joodse wijk van Antwerpen.

Gewapend met machinepistolen staan 200 extra manschappen die rond de klok bij alle scholen en synagoges staan. Komend Sjabbat wordt die bewaking zelfs verdubbeld.

Deze bescherming, door mensen die lange diensttijden draaien, wordt door de Joodse gemeenschap enorm gewaardeerd. Joods Actueel volgden een delegatie van de chassidische Belzerschool op één van hun ronden door de straten van Joods Antwerpen.

"Aan het einde van hun 2-uur durende tocht waren de jongens 93 Kleinblatt koffiekoeken armer maar vele schouderklopjes en bedankjes rijker", aldus Joods Actueel.

Ook de Stichting Joodse Kindergemeenschap Cheiderin Amsterdam toonde afgelopen dagen hun waardering voor het bevoegd gezag. De hele dag staan zij met grote, stationair draaiende politieauto's voor de Nederlands enige charedische [orthodoxe] school om bescherming te bieden aan de kinderen, ouders en personeel.


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.