19 Tisjri 5782 | 25 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Reuven Ravlin, Likud, is Israel's 10e president
Publicatiedatum: dinsdag 10 juni 2014 Auteur: Redactie | 846 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, Oslo Akkoorden, Media_Politiek, Reuven Rivlin »
Peres [l] en Rivlin [r]

De Israëlische advocaat, politicus en voormalige voorzitter van de Knesset [josjev rosj haknesset], Reuven [Rubi] Ravlin [75], zal de opvolger van de werelds oudste staatshoofd president Shimon Peres [90] worden.

De uitslag kwam na een spannende tweede ronde van met 63 stemmen, nét een meerderheid. De kandidaat heeft namelijk een meerderheid nodig van 61 stemmen. De populaire partijgenoot van premier Binyamin Netanyahu heeft inmiddels 26 parlementsjaren opzitten en was al tweemaal voorzitter van de Knesset.

Ravlin is geboren in Jeruzalem en is direct afstammeling van dde studenten van de Gaon van Wilno, de zoon van Yosef Yoel Rivlin en een lid van de familie Rivlin. Daarnaast is hij een fervent aanhanger van Beitar Jerusalem, het voetbalteam van Jeruzalem. Hij wordt niet voor niets 'de meeste-doorgewinterde-Beitar-fan' genoemd.

Dit is niet de eerste keer dat hij zich kandidaat stelt. Bij de presidentsverkiezingen in 2007 was hij Peres’ rivaal. Rivlin was immers een tegenstander van de Oslo-akkoorden omdat hij Israël absoluut niet opgedeeld wil zien: “Ik heb nog liever dat de Palestijnen Israëlische burgers worden”, zou hij naar verluid gezegd hebben.

Rivlin zal worden beëdigd op 24 juli.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.