17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Franse Jihadisten en rechtsextremisten eensgezind: ‘de bijl erin om de Jodenkwestie op te lossen!’
Publicatiedatum: woensdag 11 juni 2014 Auteur: Brabosh | 954 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, Frankrijk, Toulouse, islamitische fascisme »

Twee Joodse tieners in Parijs beleefden een week geleden de nachtmerrie van hun leven toen ze achterna werden gezeten door een antisemitische gek die zwaaiend met een bijl de jongens achterna zat. Ze konden maar ternauwernood ontkomen.

De feiten deden zich voor op 4 juni 2014 in Romainville, een voorstad ten noordoosten van Parijs, volgens een bericht van van het Bureau National de Vigilance Contre l’ Antisémitisme (BNVCA.) De twee tieners, 14 en 15 jaar oud, waren met hun grootvader op weg naar de Lilac Synagoge om er het Joodse feest van Tikkun Leil Shavuot bij te wonen, een traditie waarin de Joden de hele nacht Joodse geschriften studeren.

Terwijl ze de markt in het stadje overstaken, merkten de twee jongens en hun grootvader die allen keppeltjes droegen, dat ze gevolgd werden door een grote bebaarde man. Ze beschreven later de man als een twintiger, atletisch gebouwd en van Arabische origine. De man haalde opeens een bijl te boven, floot even en drie kompanen kwamen tevoorschijn en samen zetten zij de jacht in op de jongens. Ze slaagden er gelukkig in om te ontkomen.

Frans islamitisch antisemitisme
Vorige maand noteerde BNVCA en SPCJ, de watchdog organisaties van de Joodse gemeenschappen in Frankrijk, twee anti-semitische afranselingen van Joden in Creteil, een voorstad van Parijs. Eveneens in mei 2014 werd een klacht tegen onbekenden neergelegd toen drie mannen de ingang filmden van de locale Joodse school van Creteil, Otzar Hatora.

merah2De geest van Toulousekiller en jihadist Mohammed Merah spookt doorheen heel Frankrijk

Het antisemitisch geweld dat in Frankrijk de voorbije jaren letterlijk uit de pan swingt, wordt telkens weer wat brutaler en is met de moord op vier mensen in het Joodse Museum van België op 24 mei 2014 zelfs grensoverschrijdend geworden.

De ontkenners van het bestaan van islamitisch antisemitisme in onze contreien keken beteuterd en behoorlijk gefrustreerd op toen het in Brussel ging om een Franse Jihadist en Syriëstrijder Mehdi Nemmouche, die koudweg met zijn kalashnikov “zijn probleem met Joden” letterlijk van de baan schoot.

Eerder, donderdag 20 maart 2014, werd in Parijs de 59-jarige Joodse onderwijzer David [..] overvallen door drie noord-afrikaanse maghrebijnen nadat deze een kosjer restaurant in de Rue Marin in Parijs had verlaten en op weg was naar een metrostation.

En om nooit meer te vergeten de pogrom in Toulouse van 19 maart 2012 toen Jihadist Mohammed Mereh vier Franse Joden, 1 man en drie kinderen, koelbloedig afmaakte. De broer van de Toulousemoordenaar reageerde met: ‘Wij Arabieren, worden geboren en getogen om Joden te haten.’ Dat heeft hij gezegd en niét wij, dit maar gezegd vooraleer iemand ons van islamofobie wil beschuldigen. Je weet maar nooit.

Sinds de Toulousemoord lusten Jodenhaters in Frankrijk er wel pap van en het inspireerde blijkbaar anderen tot meer. Op woensdag 4 juli ’12 werd een 17-jarige student van Ozar HaTorah school, die het toneel was van de slachting in maart jl., aangevallen in een station van Lyon. In Marseille ramde een ‘jongerenbende’ een Franse Jood in elkaar en verwoestten diens gezinswoning. En zo gaat het maar door en door…

Franse Front National maakt het weer bont
De Franse Jihadisten staan blijkbaar niet alleen in het strijd “om hun probleem met Joden op te lossen.” De 85-jarige stichter van het Franse Front National, Jean-Marie Le Pen en de papa van de huidige leidster Marine Le Pen, haalde afgelopen zondag 8 juni 2014 met een gore antisemitische uitspraak de internationale pers.

In een reactie op kritiek van de Frans-Joodse zanger Patrick Bruel zei hij ‘de volgende keer weer een oven te zullen bouwen‘. De uitspraken werden bovendien in een videoclip op de website van het Front National geplaatst. Na veel protest werd de clip weer verwijderd.

bartdewever2Jean-Marie Le Pen en Bart De Wever, boegbeeld van de N-VA en huidig burgemeester van Antwerpen, samen op de foto

Uiteraard een ‘vervelende’ kwestie voor Marine Le Pen, die zonet met het Front National een klinkende overwinning behaalde tijdens de recente verkiezingen voor het Europese Parlement toen de partij met 25 procent de grootste partij van Frankrijk werd.

Na haar verkiezingsoverwinning pakte Marine Le Pen uit met een nieuwe coalitie in het Europees Parlement waarin het Front National samen met vier andere partijen een rechts conservatieve formatie vormt.

Het Front National zetelt hier samen met wellicht Gerolf Annemans van het extreemrechtse Vlaams Belang , de Nederlandse Partij Voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders, de Oostenrijkse FPÖ en het Italiaanse Lega Nord. Hoewel de coalitie zeven partijen nodig heeft om in het EP ook echt als een nieuwe formatie te worden beschouwd.

De recente antisemitische kwakkel van Jean-Marie Le Pen werpt natuurlijk ook een schaduw over de coalitie en ook Geert Wilders deelt in de klappen. Jean-Marie Le Pen liet zich eerder al opmerken met antisemitische uitspraken en noemde een tijd geleden de Holocaust slechts een onbeduidend ‘detail in de geschiedenis.’
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.