22 Sjewat 5782 | 24 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Drie Israëlische studenten ontvoerd door Palestijnse terreurorganisatie
Publicatiedatum: zondag 15 juni 2014 Auteur: Brabosh | 1.061 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, IDF, Maatschappij, Palestijnse Autoriteit [PA], Gevangenenruil, Islamitische Jihad, kidnapping, islamitische fascisme, Media_antisemitisme, Media_Politiek, Media_samenleving, Operation Brother’s Keeper »
De drie vermiste Israëlische tieners van links naar rechts: Eyal Yifrach, 19 jaar uit Elad nabij Petah Tikva; Gil-ad Shaar, 16 jaar uit Talmon op de Westbank en Naftali Frenkel, 16 jaar van Israëlisch-Amerikaanse dubbele nationaliteit afkomstig uit Nof Ayalon nabij Modi’in.

In Israël is grote beroering ontstaan naar aanleiding van de verdwijning van drie Israëlische studenten die sinds donderdagavond worden vermist. De drie jongens werden het laatst opgemerkt toen zij, nadat zij hun yeshiva school in Gush Etzion hadden verlaten, langs de weg richting Jeruzalem stonden te liften. Sindsdien werd niets meer van hen vernomen. Later werd in de omgeving van de ontvoering een uitgebrande wagen teruggevonden die vermoedelijk voor hun ontvoering werd gebruikt.

Premier Benjamin Netanjahoe heeft op zaterdag bevestigd dat de drie yeshiva studenten werden ontvoerd door een Palestijnse terreurorganisatie. “Onze jongens werd gekidnapt door een terreurorganisatie. Daar wordt niet aan getwijfeld,” zei de premier zaterdagavond tijdens een crisisoverleg.

Netanjahoe zei dat hij de autoriteiten en opsporingsdiensten de volgende instructies heeft gegeven:

1. [Wij moeten] alle middelen inzetten die we ter beschikking hebben om de jongens te localiseren;

2. De mogelijkheid voorkomen dat ze worden overgebracht naar Gaza of elders;

3. Onze strijdkrachten voorbereiden op alle gebeurtenissen en ontwikkelingen;

4. Eisen van de Palestijnse Autoriteit en van zijn leider Mahmoud Abbas, van waar de ontvoerders aflkomstig zijn en om alles te doen wat noodzakelijk is zodat de jongens veilig zouden terugkeren. Dit is de verantwoordelijkheid van de Palestijnse Autoriteit.”

Sinds het verzoeningsakkoord van 23 april 2014 en aansluitend de installatie op 2 juni jl. van een eenheidsregering waarin ook de terreurgroep Hamas werd opgenomen, heeft Israël de volle verantwoordelijkheid voor al het reilen en zeilen binnen àlle Palestijnse gebieden – met inbegrip van de Gazastrook – gelegd bij de Palestijnse Autoriteit van Mahmoud Abbas. Voor elke aanslag, elke afgevuurde raket of mortiergranaat en elke eventuele ontvoering en gijzeling die vanuit Gaza komt, zal Abbas telkens ter verantwoording worden geroepen.

Met de terreurgroepen Hamas, Islamitische Jihad, PFLP en het dozijn anderen die zowel in Gaza als op de Westbank actief zijn en die zich allen hebben toegelegd op het vernietigen van de Joodse staat, zal het geen eenvoudige klus worden om de feitelijke daders te identificeren, op te sporen en te arresteren en/of uit te schakelen, laat staan de ontvoerde Joodse jongens weer veilig en wel naar huis te brengen. Palestijnse terroristen zijn niets ontziende kille moordenaars en het ergste wordt voor de drie jongens gevreesd.

Nog maar pas eergisteren, vrijdag 13 juni, herhaalde een officiële vertegenwoordiger van de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad dat enkel door ontvoeringen van Israëliërs, hetzij burgers en/of militairen, de vrijlating van gevangen terroristen in Israëlische gevangenissen kan worden afgedwongen. Ook Hamas roept regelmatig op om Israëliërs te ontvoeren als pasmunt voor Palestijnse terroristen. Verschillende tunnels werden de voorbije jaren ontdekt en vernietigd, die onder de grens van Gaza naar Israël lopen, enkel met het doel aanslagen te plegen en Israëliërs te ontvoeren.

Iedereen herinnert zich natuurlijk de zaak van soldaat-korporaal Gilad Shalit die in juni 2006 werd ontvoerd uit zijn legerbasis in zuid-Israël en 5 ½ jaar lang werd vastgehouden door Hamas ergens in een gat in de grond in de Strook.

Shalit werd al die tijd incommunicado gehouden, zelfs het Internationale Kruis mocht hem niet bezoeken. Al die tijd kon niemand met zekerheid zeggen of Shalit nog in leven was. Pas in 2011 kwam er een doorbraak en na lang onderhandelen met Hamas werd de ontvoerde soldaat op 18 oktober 2011 ingeruild voor 1.027 gevangen Palestijnse terroristen, 1000 mannen en 27 vrouwen. Een zware prijs die Israël betaalde voor slechts één Israëliër.

Ruim een kwart van die vrijgelaten terroristen zijn inmiddels hervallen in de terreur en een groot aantal weer opgepakt die de rest van hun straf alsnog mogen uitzitten. Zoals bekend eisen de Palestijnse leiders dat de ca. 4.800 Palestijnen die nog in Israëlische gevangenissen zitten, onvoorwaardelijk worden vrijgelaten, ongeacht hun misdrijven.

Lees ook: Palestinians Praise Kidnapping of 3 Israeli Teenagers [ENG]

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.