21 Chesjwan 5782 | 27 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Politie ingeschakeld voor bescherming Mohammad Zoabi
Publicatiedatum: dinsdag 17 juni 2014 Auteur: Redactie | 933 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, kidnapping, Samenwerking met Arabieren, [ex]moslims en Joden, Media_Politiek, Media_samenleving, Operation Brother’s Keeper »
De Israëlische politie heeft drie familieleden van Mohammad Zoabi [17] uit Nazareth opgepakt omdat zij Zoabi bedreigt hebben met zijn leven. Dit nadat Zoabi enkele dagen geleden een video op via YouTube op Fcebook heeft gezet waarin hij zijn steun uitsprak voor alle moeite die Israël doet om de drie ontvoerde jesjivestudenten te bevrijden.

Mohammed Zoab ontving bedreigingen van woedende familieleden. Drie van hen zijn vanmorgen aangeklaagd.

In video spreek Zoabi premier Binyamin Netanyahu aan: "Aan Bibi en zijn hele regering, zeg ik - wordt wakker en stop met de samenwerking met terroristen. De Palestijnse Autoriteit is de grootste terrorist."

"Eergisteren werden deze drie jongeren ontvoerd," vervolgde hij, "en morgen kan ik het zijn, u of een andere Israëlische Arabier of Jood. Ik ben een Israëliër en ik blijf een Israëliër. Israël blijft een Joods en democratisch land." Hij besloot met de traditionele Joodse begroeting: "Am Jisrael Chai."

Na een stortvloed van steun voor zijn boodschap, nam Zoabi vandaag via de social-media een verklaring af om iedereen voor hun steun te bedanken, maar verklaarde tevens dat hij een groot aantal doodsbedreigingen heeft ontvangen waardoor hij genoodzaakt is om zich voorlopig rustig te houden.

De moedige Zoabi vertelde onlangs in een uniek interview dat hij een zionist en houdt van de staat Israël.

"Ik geloof oprecht dat ik een Arabier ben die geluk heeft. Ik ben een gelukkige bewoner in het Middeloosten, omdat ik namelijk geboren ben in dit kleine stukje land", verklaarde hij. Wijzend naar de Golanhoogten vanuit het raam van het huis van zijn interviewer, in de Israëlische gemeenschap van Massad. Ook merkte hij op hoe slecht het leven is voorbij de grens van Syriër.

Zoabi is ontzettend dapper. Er zijn maar weinig Israëlische Arabieren die hem hierin zijn voorgegaan. De enthousiasme van de Zionistische Zoabi is des te meer intrigerend door het feit dat hij familie is van de beruchte antizionistische politica en Knesset lid Hanin Zoabi, van het Arabisch-nationalistische partij Balad.

Over haar het volgt vandaag een ander bericht.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.