21 Chesjwan 5782 | 27 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israël schakelt onbemande verkenningsvliegtuigen op zoek naar de ontvoerde jongens
Publicatiedatum: woensdag 18 juni 2014 Auteur: Redactie | 779 keer gelezen
IDF, Redactie, kidnapping, Operation Brother’s Keeper »
Bij de huiszoekingen in de omgeving van Chevron, waar de ontvoerde jongens zouden moeten bevinden, zet de IDF ook onbemande verkenningsvliegtuigen in.

De drones van het type Skylark [Leeuwerik] met een lengte en een breedte van 3 meter maakt luchtopnames van omgeving en speelt die direct door aan de Israelische troepen. de onmiddellijke omgeving door, zei majoor Aviv Koltunoff van de bevoegde eenheid paar dagen geleden.

"Zo kunnen we bijvoorbeeld zien of mensen zich schuilhouden op de daken. De troepen, die door de straten patrouilleren, kunnen dat anders niet zien." Daarnaast dienen de drones om soldaten te waarschuwen voor een hinderlaag. Het toestel heeft namelijk een gezichtsafstand van maar liefst 15 kilometer en kan optische en warmtebeelden opnemen.

Sinds de ontvoering van drie jesjive-jongens op de Westbank, zijn daar bij huisinvallen inmiddels een 200-tal Palestijnen opgepakt. Vele van hen zijn leden van de terroristische Chamas.

De jesjive-jongens werden donderdagavond ontvoerd terwijl ze liftten vlak bij Gush Etzion, tussen  Betlehem en Chevron. Volgens Israëlische media waren ze op weg naar Jeruzalem.
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.