21 Tisjri 5782 | 26 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
IDF gaan 'Full Force" om Chamas te vernietigen.
Publicatiedatum: donderdag 19 juni 2014 Auteur: Redactie | 819 keer gelezen
IDF, Yesha - Westbank, Redactie, kidnapping, Operation Brother’s Keeper »
IDF stafchef luitenant-generaal Benny Gantz bij Regionale Hoofdkwartier van de Brigade. Hier bespreekt hij Operatie Brother's Keeper met de militairen om de drie ontvoerde tieners thuis te brengen, 18 juni 2014 (foto: IDF Flicker)

Vanmorgen vroeg heeft IDF wederom Chamas-leden in Yesha [Yehuda-Samaria/Westbank] gearresteerd als onderdeel van Operation Brother's Keeper. Dit als doel de 3 ontvoerde jesjiva-jongens Naftali Frankel, Gilad Shaar en Eyal Yifrach terug te vinden.

"Vannacht hebben troepen van de IDF ongeveer 100 locaties doorzocht en voerden ongeveer 10 operaties uit tegen de "Da'wa-instellingen", waarmee Chamas via de burgerbevolking leden werft, informatie verspreid en cash flow creëren, vertelde de IDF in een verklaring.

"Tijdens een operatie in Jenin, brak een gewelddadige rel uit waarin Palestijnen vuurbommen naar eenheden gooiden, maar ook het vuur openden tegen de troepen. De IDF beantwoordde deze vijandige rel met echte kogels om de aanvallen te kunnen identificeren. Daarnaast werd de IDF in Nablus bekogeld met vuurbommen en stenen. De troepen hebben verschillende relschoppers vastgehouden," vervolgde de verklaring.

Een deel van de grootschalige inspanning om de ontvoerde jongen te vinden, heeft de IDF tijdens huiszoekingsoperaties ongeveer 270 Palestijnen in Yesha gearresteerd, waaronder een aantal kopstukken van Chamas.

Israel was glashelder dat tijdens het zoeken naar de jongens ook zal proberen de goed bewaakte, terroristische infrastructuur van Chamas in Yesha zal proberen te vernietigen. Nachtelijke invallen en onverwachte huiszoekingsoperaties worden aan het einde van iedere dag tot in de vroege uurtjes van iedere volgende morgen uitgevoerd.

Tot nu toe zijn er weer 80 Chamas terroristen - die werden vrijgelaten onder de deal tussen Chamas en Israël in 2011 rond de vrijlating van Gilad Shalit - gearresteerd. Daarom heeft Knesset lid Ayelet Shaked aangekondigd dat hij voorstander is dat terroristen in de gevangenissen hun straffen volledig moeten uitzitten.

Een woordvoerder van de IDF zei woensdag dat het leger al haar krachten zullen inzetten totdat de ontvoerde tieners weer veilig thuis zijn. De woordvoerder was ook heel duidelijk dat Israël bereid is om harder tegen Chamas te gaan optreden.

Amerikaanse functionarissen riepen woensdag Israël en de Palestijnen op 'terughoudend' tegen elkaar op te stellen. Woordvoerster van de State Department Jen Psaki zei: "Wij erkennen dat dit ongelooflijk gevoelig ligt en dit een moeilijke situatie is, toch zijn wij van mening dat van beide kanten terughoudendheid betracht dient te worden."

Woensdag heeft de Israëlische luchtmacht, de IAF, gecoördineerde luchtaanvallen op strategische terroristische plaatsen van Chamas uitgevoerd. Dit nadat terroristen uit Gaza raketten op Israël schoten en een woonhuis hebben geraakt.

 

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.