12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Golf van antisemitisch geweld in Parijs
Publicatiedatum: woensdag 25 juni 2014 Auteur: Redactie | 774 keer gelezen
Redactie, Antisemitisme buitenland, Frankrijk, (zelfmoord) aanslagen, islamitische fascisme »
De golf van antisemitische geweld blijft over Frankrijk aanhouden. Groep aanvallers, beschreven als zijnde van Noord-Afrikaanse afkomst, hebben in de Franse hoofdstad onlangs Joodse studenten in elkaar geslagen en gestoken.

De waarschijnlijke islamitische immigranten sloten de Joodse jongeren in vanuit 2 kanten. Vervolgens begonnen zij de Joodse slachtoffers hen tot het bloedens toe in te slaan. Toen de Joodse studenten de plek van onheils wisten te verlaten, werden nog 2 van hen gestoken, waardoor zij licht gewond raakten.

Veiligheidspersoneel van de bibliotheek hebben direct de politie ingelicht, waardoor meerdere daders gearresteerd konden worden.

De aanval komt na het geweld tijdens de manifestatie voor de 3 ontvoerde jongens Yaakov, Gilad en Ayal die onlangs in Parijs heeft plaats gevonden. Antisemieten gooiden vuurbommen naar de deelnemers. Aantal van deze antisemieten werd gearresteerd.

Deze recente aanslagen zijn slechts een druppel op de hete plaat. Paar weken gelden werd een synagoge in Parijs op Sjabbat benaderd door antisemieten met een AK-47 en een pistool in de hand. Dit vond plaats in de 20e District. Volgens ooggetuigen richtten de daders hun wapens op de omstanders en het gebouw zelf en deden als of ze op ieder moment het vuur wilden openen. Gelukkig kwamen 2 gewapende politieagenten aan die de synagoge bewaakten, waardoor zij de benen namen.

De Sjabbat dáárvoor werden 2 Joodse jongeren met een keppel op in Sarcelles - een voorstad van Parijs - aangevallen door Noord-Afrikaanse aanvallers. Zij spoten traangas naar de Joodse jongens.

In de gemeente Créteil, ten zuidoosten van Parijs, werden twee orthodoxe jonge broers tijdens Sjabbat aangevallen. De 2 slachtoffers verlieten net de synagoge.

Weer een week daarvoor ontsnapten 2 Joodse jongens van 14 en 15 - wederom in een voorstad van Parijs - ternauwernood aan een man met een Arabisch uiterlijk die met een bijl zwaaide.

  

 

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.