21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Tragedie: Gilad Z
Publicatiedatum: maandag 30 juni 2014 Auteur: Redactie | 1.052 keer gelezen
IDF, Redactie, Mossad en Shin Beth, Shin Bet, Kinderslachtoffers , Operation Brother’s Keeper »

Na een intensieve zoekactie van 18 dagen, heeft de IDF de tragische mededeling moeten doen dat Gilad Shaar Z"L, Naftali Frenkel Z"L en Eyal Yifrach Z"L zijn vermoord.

De zoekactie onder de naam Operation Brother's Keeper van zowel de IDF, politie en de geheime dienst, eindigde op een vreselijke nationale tragedie. Hun lichamen werden gewonden in de buurt van Chevron.

Vorige week nog, publiceerde de IDF de identiteiten van 2 Chamas-terroristen die nauw betrokken waren bij de ontvoering van de 3 jongens. Deze 2 terroristen Marwan Kawasmeh [29] en Amar Abu-Eisha [33] zijn oude bekenden en zeer actief in de omgeving van Chevron.

Sinds 2004 is Kawasmeh 4 keer gearresteerd voor diverse vergrijpen. Tijdens een verhoor in 2010 vertelde hij dat hij heeft deelgenomen aan trainingskampen van Chamas en actief is met het werven van terroristen.

Abu-Eisha werd voor het eerst gearresteerd in 2005 en bleef gevangen tot 2006. In 2007 werd hij opnieuw gearresteerd. Zijn broer werd gedood tijdens het uitvoeren van een terroristische aanslag in 2005 tegen een IDF patrouille. Zijn vader is ook vele malen gearresteerd voor veiligheidsovertredingen.

Tijdens Operation Brother's Keeper, zijn er in totaal 413 terreurverdachten gearresteerd. Nu de jongens dood zijn gevonden, zullen Kawasmeh en Abu-Eisha vermoedelijk vervolgd worden op verdenking van moord.

De afgelopen 18 dagen leefden alle Joden wereldwijd met de jongens en hun familie mee. Gebedscampagnes werden overal ter wereld georganiseerd en de social media stond bol van informatie en mobilisatie voor oproep tot terugkeer van de jesjive studenten. Daarom heeft deze verschrikkelijk nieuws Israel en de geheel Joodse wereld in rauw gedompeld.

Ook werd vandaag bekend gemaakt dat er 5 politieofficieren door procedurefouten zijn ontslagen. De noodoproep van 1 van de jongens middels zijn gsm werd namelijk in de eerste instantie als een grap geïnterpreteerd.

Gilad Shaar Z"L is slechts 16 geworden, Naftali Frenkel Z"L mocht geen 17 jaar oud worden en Eyal Yifrach Z"L haalde zijn 20 verjaardag niet.

De VN wilde toch bewijs?!

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.