16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Tienduizenden op de laawaje [begrafenis] van de 3 vermoorde jongens
Publicatiedatum: woensdag 02 juli 2014 Auteur: Redactie | 893 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, kidnapping, (zelfmoord) aanslagen, Operation Brother’s Keeper »
"Heel het Huis van Israel beweende 'over de brand waarin Hasjem is ontbrand' [Wajjiqra/Lev. 10:6]. Collectief doorleven wij en dragen wij het verdriet. We moeten [echter] weten dat de afschuwelijke moord op onze 3 heilige martelaren, wier zielen de hoogste niveaus van de Hemel hebben bereikt, diende als verzoening voor het gehele volk Israël en heeft ons allen naar veel hoger spiritueel niveau verheven.”

En zelfs wanneer we niet begrijpen waarom het zo heeft moeten gebeuren of wanneer we ons afvragen waarom het Joodse volk zoveel pijn moet ondergaan, weten wij en geloven wij dat dit allemaal onder Hasjems G'ddelijke toezicht is gebeurd. Wij weten dat Hasjem de hele wereld leidt en alles wat Hij doet is altijd voor ons bestwil.”

Daarom zijn wij ervan overtuigd dat 'na de donkerste uur van de nacht de dagraad zal aanbreken' en als ons lijden en problemen zullen redding brengen.”

Moge hun herinnering tot een zegen zijn.”

Rabbi Yosef Mezrachi

Tienduizenden belangstellenden hebben de begrafenis bijgewoond van de 3 vermoorde jesjive-studenten. De laawaje heeft gisteren plaatsgevonden, binnen een dag na de vondst van de levenloze lichamen in de omgeving Chevron.

De Israëlische televisie heeft de laawaje live uitgezonden. Voor de uitzending liet de zender het telefoongesprek horen van een de jongens. Hij zegt daarin dat hij ontvoerd is, waarop hij te horen krijgt dat hij zijn hoofd naar beneden moet doen. Vervolgens klinkt geweervuur.

Lees hier verder over de lawaaje.

De Amerikaanse regering vroeg Israël gisteren meteen al om terughoudendheid...

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.