16 Adar 5781 | 27 februari 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Wraak op een Palestijnse jongen
Publicatiedatum: woensdag 02 juli 2014 Auteur: Redactie | 681 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, (zelfmoord) aanslagen, Kinderslachtoffers »
Vanmorgen vroeg heeft de Israëlische politie vlakbij Jeruzalem het lichaam van een 17-jarige Palestijnse jongen gevonden, nadat er een melding is gemaakt van een ontvoering. Dit omdat hij volgens ooggetuigen in Beit Chanina in een zwarte auto gedwongen zou zijn.

Binnen een uur werd het levenloze lichaam van de jongen gewonden. De autoriteiten vrezen dat het hier om een wraakactie gaat vanuit de kant van de Israëlische Joden.

De Jeruzalemse burgemeester Nir Barkat gaat nu al van het bovenstaande suggestie uit en noemde het een 'barbaarse en ernstige daad' en hij veroordeeld met grote nadruk en kracht. "Dit is niet ons manier van doen en ik heb vertrouwen in veiligheidsdiensten dat zij de dader voor het gerecht zullen slepen. Ik roep iedereen op om kalm te blijven en alle gevoelens van geweld overboord te gooien en alles er aan doen om kalm te blijven."

Zie het resultaat. Arabieren vallen bij de Kotel in blinde woede veiligheidstroepen aan en gooien stenen naar bussen. De veiligheidsdiensten zijn geinstrueerd om vooral kalm te blijven. Helaas is er aan de zijde van de Veiligheidsdienst een zwaar gewonde gevallen.

Ook de Palestijnen zijn overtuigd dat deze afschuwelijke moord door Joden is gedaan. Honderde Palestijnen hebben zich verzameld bij het huis van de slachtoffer. Ook zijn er rellen in Jeruzalem uitgebroken, met name rond de Oude Stad en de Tempelberg. Palestijnen vielen in woede de veiligehidsdiensten aan. 50 Palestijnen zijn daardoor ook gearresteerd.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.