20 Chesjwan 5782 | 26 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Combatsoldaten leggen tefillien in verdienste van de 3 zielen van de vermoorden jongens
Publicatiedatum: woensdag 02 juli 2014 Auteur: Redactie | 885 keer gelezen
IDF, Redactie, Tefillien, Charediem, IDF: meest humane leger »
Combatsoldaten van de Kfir Brigade's Lavi Bataljon, die gespecialiseerd zijn in anti-terreur operaties in Yesha [Judea en Samaria], hebben vandaag de mitswa - gebod- van tefillien op zich genomen. Dit in verdienste van de zielen van de 3 ontvoerde en vermoorde tieners!

De tefillien werd geschonken door het Chabadhuis in Frankrijk die onder leiding staat van rabbijn Shmuel Azimov. Samen met rabbijn Eliyahu Zikri beheert hij het project 'tefillien voor de militairen'. Volgens de berichten zou de zoon van rabbijn Chaim Hillel speciaal naar Israël zijn gekomen om de tefillien aan de combatsoldaten te geven.

"Wij zijn ons zeer bewust van de ultieme missie van de IDF-militairen die dag en nacht werken voor het volk Israël en het land Israël, maar ook voor de verheffing van de vermoorde zielen,הי"ד [moge G'd hun bloed wreken]," liet Chabad Online weten.

 

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.