16 Adar 5781 | 27 februari 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Niet zeker dat Mohammed Abu Khder [17] door Joodse 'kolonisten' is vermoord
Publicatiedatum: woensdag 02 juli 2014 Auteur: Redactie | 824 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, (zelfmoord) aanslagen, Kinderslachtoffers , rellen »

Hoewel Chamas direct wraak zwoor op de moord op de ontvoerde Palestijnse jongen die vanmorgen vroeg in de omgeving van Jeruzalem verkoold in het bos is gevonden, trok zowel Abbas als de Jeruzalemse burgemeester Nir Barkat wellicht te snel de conclusie dat het om Joodse wrekers zou gaan.

Er is nog een mogelijkheid die niet uitgesloten mag worden, schreef "Lest We Forget" op hun Facebook-pagina. "Abbas gaf Israël hiervoor wel de schuld, maar het gaat steeds meer op lijken dat er sprake is van een 'eer' moord door Arabieren op hun eigen volk wanneer iemand homoseksueel is". Ook Jewish Press sluit het niet uit dat het om Arabiche daders gaat en dat de schuld in de Joodse schoenen wordt geschoven.

Onze redactie geeft de suggestie van het feit dat het lichaam van het slachtoffer is verbrand en dat dit geven zeer buitengewoon zou zijn wanneer het om Joodse daders zou gaan.

Of dit allemaal wel of niet waar is, ook de bovengenoemde suggesties moeten we voorlopig in het midden houden totdat het onderzoek van de Israëlische autoriteiten antwoord geeft.

Waar deze Facebookpagina zeker gelijk in heeft, is het feit dat Palestijnen proberen hun propaganda te verspreiden en de aandacht op de 3 vermoorde jesjive-studenten af te leiden. Deze truck doet de Palestijnse, maar ook de westerse media maar al jaren.

Ondertussen neemt de onrust in Jeruzalem verder toe. Overal breken er rellen en gevechten uit en rond Jeruzalem worden overal branden aangestoken waardoor 51 brandweerteams en 6 brandweervliegtuigen druk in de weer zijn om de schade in Lifta, Even Sapir, Tzur Hadassah zoveel mogelijk te beperken.

Inmiddels zijn er al 3 woningen in Ein Kerem zijn al tot aan de grond toe afgebrand.

Vorig week nog was er een enorme brand in het bos van Jeruzalem. Mensen rond Hadassah Ein Kerem en Yad V'Shem moesten geëvacueerd worden.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.