18 Tisjri 5782 | 23 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Politie arresteert 6 verdachten op de moord van Mohammed Abu khudair al-Maqdisi
Publicatiedatum: zondag 06 juli 2014 Auteur: Redactie | 914 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, Light Rail, kidnapping, Kinderslachtoffers , Media_Politiek, Media_samenleving »
De politie heeft 6 verdachten aangehouden die verdacht worden op de moord op de 16-jarige tiener Mohammed Abu khudair al-Maqdisi.

Onder de verdachten zijn ook een aantal minderjarigen en worden verondersteld Joods te zijn. Hiermee is de politie bijna zeker dat het motief berust is op 'nationale' gronden die in verband wordt gelegd met de vermeende wraak op de moord op de tieners Nafatli Frenkel [16], Gilad Sha'ar [16] en Eyal Yifrah [19].

Een bron van de politie kon vertellen dat ze 70-80% zeker zijn dat het bovenstaande motief een feit is, alleen het onderzoek laat nog een gat van 2 uur open tijdens de kritieke momenten: de vermeende ontvoering van de jongen in Shuafat en de vondst van zijn lichaam in het bos van Jeruzalem.

Wat het onderzoek - naast het gat van 2 uur – bemoeilijkt, is de tegenstrijdige getuigenissen van de ouders van het slachtoffer over een vermeende poging om hun jongste zoon van 9 te ontvoeren. Hierdoor is het nog niet zeker of er een mogelijkheid bestaat om de verdachten überhaupt strafrechtelijk te vervolgen, omdat er nog steeds mogelijk sprake is van een ander - eerder genoemd - motief.

In een weinig opgemerkt verslag op Israëlische Channel Two presenteerde analist en verslaggever Moshe Nussbaum woensdagavond informatie over de politie onderzoek naar de afschuwelijke moord op Mohammed.

In het rapport noemt Nussbaum die tegenstrijdige verklaringen van de ouders van de jongen, die aan de politie dus verschillende verhalen vertelden over een andere poging tot ontvoering van die 9 jarige broer van Mohammed. Deze ontvoering heeft nooit plaatsgevonden.

Ook beweerde de vader dat hij de politie om 04.00 in de morgen zou hebben gebeld om hen te vertellen dat Mohammed was ontvoerd, maar dat zijn mobieltje traceerbaar zou zijn, daar deze nog aan stond. De politie daarentegen kwam met de verklaring dat niet de vader, maar dat het zeker was dat het een andere familielid was die de politie belde. Vervolgens belde ook nog zijn moeder op om te melden dat de 'kolonisten' haar zoon hadden ontvoert. Ze beweerde dat de ontvoerders met een auto voor haar huis stopte om haar jongste zoon te ontvoeren. Echter zij zou erin geslaagd zijn om haar kind zo stevig vast te houden, dat de vermeende ontvoerders het hadden opgegeven en weg zijn gereden. Zij heeft vervolgens de politie gebeld.

Toen de politiemensen paar minuten later op haar stoep stonden om haar verklaring op te nemen, kon ze geen informatie verstrekken. Echter kwam een paar minuten later de vader terug en betwiste wat zijn vrouw zijn en zei zelf dat het Arabieren waren die zijn zoon probeerde te ontvoeren.

De politie vroeg aan de vader of hij de daders kon identificeren en hij beweerde dat hij dat kon, maar hij wilde graag op een later moment komen, want hij wilde eerst de kleine jongen van 9 troosten. De man is nooit op het bureau komen opdagen. De politie heeft een aantal keren geprobeerd contact te leggen met de vader om de identificatie door te laten gaan, maar tevergeefs.

De vader verscheen vervolgens wel op Israel Radio en op de vraag of hij de identiteit van de ontvoerders kon vertellen, zei hij dat hij dat niet kon. Wel kon hij vertellen dat de zaak eenvoudig voor de politie op te lossen is. "Het enige wat ze moeten doen is de foto's op tv te tonen en ik weet zeker dat iemand hen zal kunnen identificeren," zei hij.

Een voormalig senior politiefunctionaris, meende dat de moord op Mohammed zeker een strafbaar feit is, maar dat er niet zomaar aangenomen kan worden dat het om 'Joodse' wraak op de vermoorde tieners gaat. Hij merkte ook op dat de familie van de vermoorde Mohammed zelf bekend staat bij de politie van Jeruzalem.

"Het is een problematisch gezin met interne conflicten die al vele jaren voortduren. Ik twijfel er niet aan dat de tijd uiteindelijk zal leren dat de moord criminele motieven behelst," beëindigde hij, op de voorwaarde dat hij zijn verklaring anoniem zou blijven.

Inmiddels zijn de beeldmateriaal van CCTV-camera's vrijgekomen die in de buurt van de plaats van de misdaad hangen. De beelden tonen de op de moord verdachten jongeren die Mohammed benaderen alvorens zij hem zouden ontvoeren.

Veronderstellingen door Arabieren in Jeruzalem dat de Joden de moord uit wraak voor de ontvoering en moord op de Israëlische tieners had gepleegd, heeft geleid tot grootschalige rellen. De rellen veroorzaakte ernstige schade aan de lightrail van de hoofdstad, die volgens stadsambtenaren weken kan duren om deze weer te herstellen. 
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.