12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
135 raketten gevallen in de maand juli
Publicatiedatum: zondag 06 juli 2014 Auteur: Redactie | 946 keer gelezen
Chamas, Gaza, IDF, Redactie, Raketaanvallen, Staakt-het-vuren, De Thuisfront Defensie, Be'er Sheva, Media_antisemitisme, Media_Politiek »
Naast de extreme rellen van afgelopen woensdag in Jeruzalem om de moord op Mohammed Abu khudair al-Maqdisi, zijn er inmiddels 110 raketten vanuit Gaza op Israël geschoten. De commandant van de Thuisfront Defensie en de IDF heeft vandaag bekent gemaakt dat er in juli alleen al 135 raketten op de Israëlische bodem zijn gevallen.  
 
De IDF heeft Chamas donderdag een ultimatum gegeven om de raketaanvallen binnen 48 uur te stoppen, anders zouden zij een oorlog riskeren.
 
Chamas daarentegen trok niets van de waarschuwingen aan en heeft op Sjabbat binnen een tijdspanne van 12 uur 15 raketten op Israël afgeschoten. Be'er Sheva was onder meer het doelwit. IAF heeft geantwoord met gerichte luchtaanvallen.  
 
Ook vanmiddag was het weer raak. 12 raketten werd op Israël afgevuurd en kwamen in de regio's Eshkol en Shaar Hanegev terecht. Een van de raketten kwam terecht in een Joodse gemeenschap en daardoor brak er een brand uit. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.  
 
Verscheidene ministers en parlementsleden hebben Israël opgeroepen Gaza te heroveren of Gaza aan te vallen. Ook willen zij op een "zero tolerance"-beleid aansturen tegen het terrorisme. IDF heeft aangegeven voorkeur te hebben om tot een wapenstilstand te komen, echter de IDF wilt wel het niveau van paraatheid verhogen.  
 
"Zelfs na die salvo's van aanvallen waar tientallen raketten op Israël wordt afgevuurd, onderhoudt de IDF bijna het maximale terughoudendheid. Dit met uitzondering van een paar geïsoleerde aanvallen vanuit de IDF, die uiteindelijk de voorkeur geeft om een wapenstilstand te handhaven," zei de ambtenaar.  
 
Voorts zei een militaire bron dat de IDF de omstandigheden, condities en consequenties eerst goed wilt onderzoeken alvorens ze werkelijk gaan handelen.  
 
Ook premier Binyamin Netanyahu heeft een voorkeur om het hoofd koel te houden en niet onstuimig te handen om een 'algemene vuurzee' te voorkomen.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.