19 Tisjri 5782 | 25 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
BBC waarschuwt: foto's uit Gaza niet echt!
Publicatiedatum: dinsdag 08 juli 2014 Auteur: Redactie | 926 keer gelezen
Redactie, Mediabedrog en Geschiedvervalsing, Operation Pillar Defense, Media_antisemitisme, Media_Politiek, Operation Protective Edge »
Veel foto's die over social media circuleren, zijn in werkelijkheid uit Syrië en Irak,” waarschuwt de Britse openbare omroep British Broadcasting Corporation [BCC].

BBC heeft een kort verslag op YouTube geplaatst waarin we worden gewaarschuwd dat vele foto's die op social media worden gedeeld, geen foto's zijn met verschrikkingen door toedoen van Operation Protective Edge.

"In de afgelopen week heeft de hashtag #GazaUnderAttack honderdduizenden keren foto's gedeeld waarin zij beweren dat deze de gevolgen zijn van de Israëlische luchtaanvallen op Gaza," zegt de BBC. "Uit een onderzoek van #BBCtrending is gebleken dat veel van deze beelden ook niet van het bovengenoemde conflict zijn en vele zijn geen eens afbeeldingen uit de Gazastrook. Sommige dateren helemaal terug naar 2009. Weer andere afbeeldingen zijn van conflicten in Syrië en Irak.

Echter ook BBC kan hun handen niet geheel schoonwassen in onschuld met betrekking tot de mediaoorlog tegen Israël. Op de website van de Vlaamse Vrienden van Israël wordt er een tweet getoond van de BBC journalist Jon Donnison die tijdens Operation Pillar Defense ook in de eerste instantie uitging dat er een kind in Gaza werd verwond door de IDF. Wat hem wel te prijzen is, is dat hij direct zijn excuses heeft aangeboden naar aanleiding van zijn eerste aanname.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.