19 Tisjri 5782 | 25 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Hamas roept openlijk op tot 'menselijke schilden' in Gaza
Publicatiedatum: donderdag 10 juli 2014 Auteur: Ryan Jones en de redactie | 885 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, IDF, Burgerschild, Raketaanvallen, IDF: meest humane leger, Media_antisemitisme, Media_Politiek, Media_samenleving, Operation Protective Edge »
IDF aan de bewoners van Gaza tijdens Operation Protective Edge. Het telefoonnummer en emailadres op dit strooibiljet is door Ma'an News doorgestreept. Het volgende staat op dit biljet, wat de IDF altijd tijdens operaties boven Gaza strooien.
"Aan het volk van de Gazastrook, de terroristen en de smokkelaars zijn ter degen van bewust dat hun terroristische daden van het tunnels graven om militaire munitie te smokkelen, een doelwit vormen voor het Israëlische Leger, maar zij gaan gewoon verder en zij verschuilen zich nabij uw woningen. Blijf niet bij de pakken neerzitten. Uw wordt gebruikt door de terroristen die niet aan uw zijde zullen zijn wanneer u gewond raakt. Neem de verantwoordelijkheid in uw toekomst in eigen handen."

In een interview op Al-Aqsa TV werd woensdag aan Hamaswoordvoerdern Sami Abu Zuhri gevraagd, wat hij denkt over de inwoners die 'terugvallen op de menselijk schild methode, die effectief is gebleken' in eerdere confrontaties.

Abu Zuhri antwoordde: 'Dit getuigt van het karakter van onze edele, Jihad-strijdende volk (...) Wij van Hamas roepen ons volk op om dit beleid over te nemen, ter bescherming van de Palestijnse huizen.'

De Palestijnse leider Machmoud Abbas negeerde dit feit geheel, toen hij Israël woensdag van 'genocide' beschuldigde, omdat een aantal burgers van Gaza waren gedood in Israëls gerichte aanvallen op Hamas terroristen.

Abbas heeft altijd al een voorliefde voor sterke overdrijving, en het huidige conflict is geen uitzondering. Het is bekend dat een aantal Palestijnse burgers zijn gedood, samen met tientallen Hamas terroristen, door vergeldingsaanvallen van Israël.

Israël is uitgegaan van zijn methode om bijkomende schade te minimaliseren, door minstens tien minuten voor een aanval plaatsvindt naar elke woning een bericht te sturen per telefoon en SMS.

Maar door het beleid van Hamas, om menselijke schilden te gebruiken, zijn burgerslachtoffers onvermijdelijk, en die zijn alleen aan Hamas te wijten.

Voor Abbas is het echter veel gemakkelijke om met modder naar Israël te gooien dan zijn eigen volk echt te besturen en hun geweld tegen de Joodse Staat te beteugelen.

Palestijnen als menselijk schild op bedreigd gebouw
Jaren geleden schepte Hamas op, dat het in Gaza een 'industrie van de dood' had gecreëerd, en dat plaatselijke bewoners nu 'van de dood houden', net zoals de Joden 'van het leven houden.' Het effect van deze inspanningen van Hamas is nu te zien in de manier waarop Palestijnen zichzelf opofferen als menselijk schild om te helpen Israël te verslaan.

Het Israëlische leger publiceerde gisteren een video die laat zien wat het tegenkomt wanneer het tracht de terroristen te beschieten die verantwoordelijk zijn voor de rakettenregen die Israël voortdurend bekogelt.

In de volgende video raakt een Israëlisch waarschuwingsschot een gebouw dat het Israëlische leger wil gaan vernietigen. Deze waarschuwingsschoten zijn gewoonlijk dummy-mortiergranaten. De werkelijke aanval komt gewoonlijk 5 à 10 minuten later, zodat bewoners ruim de tijd hebben om de panden te verlaten.

En terwijl men de bewoners van het gebouw duidelijk ziet wegvluchten, klimmen even later veel meer burgers op het gebouw, waardoor ze Israël dwingen de aanval af te blazen Hamas is er nooit voor teruggeschrokken deze smerige methode te gebruiken.

In 2009 herinnerde de hogere Hamas-activist Abu Bolal al-Ja'abeer er hooghartig aan, dat wanneer Israël zijn woning wilde gaan beschieten, de Israëlische militairen eerst opbelden om hem en zijn gezin te waarschuwen dat ze moesten vluchten. Maar in plaats daarvan, zei al-Ja'abeer, 'verbrak ik de verbinding en belde ik een aantal vrienden, die via luidsprekers weer anderen opriepen, die allemaal op het dak van het huis bijeen kwamen...'

Zie voor al-Ja'abeers verhaal de volgende video op tijdstip 0:58:Waarom zouden normale, weldenkende mensen zich zo gedragen?

Hamas en andere terreurorganisaties zijn tientallen jaren bezig geweest om plaatselijke Palestijnen te indoctrineren, dat ze niet alleen Israël moeten haten, maar het als hun heilige plicht moeten zien om hun leven en dat van hun geliefden op te offeren voor het verslaan van de 'Zionisten.'

De volgende poster, die door Hamas is gepubliceerd, werft Palestijnen als helden om bereid te zijn als menselijk schild te dienen tegen Israëlische vergeldingsacties:

'Voor de Palestijnen werd de dood een industrie,' pochte de minister van Binnenlandse Zaken van Hamas, Fathi Hamas, in 2008. 'De Palestijnen vormden dan ook een menselijk schild van vrouwen, kinderen, ouderen en de jihadstrijders, tegen de Zionistische bombardementen, alsof ze tegen de Zionistische vijand wilden zeggen: Wij houden van de Dood, zoals jullie van het Leven houden.'

Denk hieraan, wanneer de Arabische leiders of de internationale media de volgende keer protesteren tegen de dood van Gazaanse burgers. Israël doet al het mogelijke om burgerslachtoffers te vermijden en tegelijk zijn eigen burgers veiligheid te bieden. Hamas probeert opzettelijk zijn eigen burgers te doden.Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.