12 Tisjri 5782 | 18 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Palestijnse eenheid - Fatah vuurt nu ook raketten op Israƫlische burgers
Publicatiedatum: vrijdag 11 juli 2014 Auteur: De Redactie | 944 keer gelezen
Fatach, Terrorisme, Raketaanvallen, Al-Aqsa Martelarenbrigade, Operation Protective Edge »
Afbeelding op de officiële Fatah Facebook pagina. Vertaling: Gebroederlijke strijd - één God, één vaderland, één vijand, één doel.

In diverse persberichten hebben de Al-Aqsa brigades en andere terreurgroepen van de Fatah-partij van president Abbas de verantwoordelijkheid opgeëist van raketten die vanuit Gaza op Israëlische burgers zijn afgevuurd.

Op de officiële Facebook pagina van Fatah zijn video’s geplaatst met geweldsboodschappen tegen Israëli’s. Een video zegt: “Vlucht en je zult niet sterven” en een andere zegt “[Jood] de dood is in je beker, drink het op”.
Ook wordt er verklaard dat Fatah nu gebroederlijk strijdt samen met Hamas en de Islamitische Jihad.

Fatah is de partij van de Palestijnse president Abbas, die op 2 juni j.l. een eenheidsregering vormde met de terroristische radicaal-islamitische Hamas.

Nederland en de Europese Unie hebben die eenheidsregering erkend. Dit ondanks het feit dat deze regering ook Hamas vertegenwoordigt, ondanks het feit dat Hamas zowel door Nederland als de Europese Unie is aangemerkt als een terroristische organisatie.

De wereld heeft de afgelopen vijf weken kunnen zien wat de vorming van die Palestijnse eenheidsregering betekende. Vrijwel direct durfde een Hamas terreurgroep de brute kidnap en moord op drie Israëlische scholieren aan. Vervolgens werd de rakettenregen uit Gaza op Israëlische burgers sterk opgevoerd – sindsdien 550 raketten – wat evenzeer een oorlogsmisdaad is.

Hamas matigde zich dus niet, waarop de wereld wellicht hoopte. Het omgekeerde gebeurt, Fatah gaat mee in de terreur en schiet ook raketten op Israëlische burgers.
Waardoor nu beide partijen – Fatah en Hamas – in de Palestijnse eenheidsregering zich massaal schuldig maken aan oorlogsmisdaden tegen burgers.

Minister Timmermans schreef eerder aan de Tweede Kamer:

<“Het kabinet heeft kennisgenomen van het akkoord tussen Hamas en Fatah en wil een regering bestaande uit technocraten een kans geven.”

En: “Wij zullen de nieuwe Palestijnse regering op haar daden beoordelen en daar ook heel kritisch naar kijken.”
Op basis van deze ‘kans’ bleef hij deze nieuwe Palestijnse regering massale begrotingssteun geven, betaald uit ‘ontwikkelingshulp’.

Trekt minister Timmermans de consequentie uit zijn eigen woorden, dat hij de daden van de Palestijnse regering heel kritisch zal beoordelen?
Want dat kan maar tot één conclusie leiden: dat Nederland en de Europese Unie deze regering onmogelijk nog verder kunnen erkennen en financieel ondersteunen.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.