16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Twintig raketten ontdekt in door de Verenigde Naties beheerde school in Gaza
Publicatiedatum: vrijdag 18 juli 2014 Auteur: Brabosh | 976 keer gelezen
IDF, Burgerschild, Raketaanvallen, UNRWA, Lieberman, Operation Protective Edge »
Klaslokaaltje van een school van de UNRWA voor lager onderwijs in het vluchtelingenkamp Shati in Gaza Stad. De gemaskerde persoon in het midden op het plaatje is vermoedelijk de onderwijzeres (foto: AP/Hatem Moussa)

Gisteren, donderdag 17 juli, werd door de UNRWA (United Nations Relief and Works Agency) bevestigd dat in één van haar scholen een wapenopslagplaats van Hamas en Co werd ontdekt waar zowat 20 raketten lagen opgestapeld, klaar om af te vuren op Israël.

UNRWA heeft zich hiervoor reeds verontschuldigd bij Israël, vertelde Avigdor Lieberman, Israël’s minister van Buitenlandse Zaken.

De UNRWA, een nevenorganisatie van de Verenigde Naties, werd in 1950 opgericht om zich te ontfermen over het lot van de Palestijnse vluchtelingen die na het einde van Israël’s Onfhankelijkheidsoorlog 1947-1949 tussen wal en schip kwamen te liggen.

De VN-organisatie ligt al vele jaren onder vuur voor het indirect verlenen van hand- en spandiensten aan de Palestijnse terreurgroepen en voor het in stand houden van het Palestijnse vluchtelingenprobleem om politieke motieven, in plaats van het op te lossen.

De ontdekking van de rakettenopslagplaats in het Palestijnse schooltje in Gaza dat door de UNRWA wordt beheerd,  is een zoveelste blaam voor de Verenigde Naties die door haar partijdige rol in het Palestijns/Israëlische conflict enkel olie op het vuur gooit van de Palestijnse terreur.

Het is tegelijk een bevestiging dat Hamas en Co totaal lak heeft aan het internationale recht en Conventies van Genève door burgerlijke instellingen, scholen moskeeën en zelfs gebouwen van de UNRWA te gebruiken als menselijk schild.

Met die schaamteloze tactiek wil het Israël ontmoedigen om hun wapen- en raketopslagplaatsen te vernietigen, om de vele burgers te sparen en in het bijzonder kinderen die daarbij eventueel kunnen omkomen.

En uiteraard om de aansluitende internationale kritiek te vermijden, met inbegrip van dozijnen VN-resoluties, VN-onderzoekscomitées en internationale veroordelingen die daarmee automatisch gepaard lopen.

tekstboekenSchoolboeken – door de UNRWA geleverd en door het Westen betaald – in de scholen die door de UNRWA worden beheerd, en die door 55.000 Palestijnse kinderen van de achtste tot de tiende graad (13 tot 16 jaar oud) worden gebruikt, erkennen het hedendaagse Israël niet en vermelden niet eens de Oslo Akkoorden van 1993 [foto: Wissam Nassar voor The New York Times]

door Brabosh.com

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.