17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Joodse jongeren vochten terug tegen de islamitische rellen in Parijs
Publicatiedatum: vrijdag 18 juli 2014 Auteur: Redactie | 917 keer gelezen
Redactie, Antisemitisme buitenland, Frankrijk, rellen, islamitische fascisme, Operation Protective Edge »
Er is een bewerkte video op Youtube verschenen waarop een confrontatie te zien is tussen moslimextremisten en Joodse jongeren bij de Don Jitschak Abarnel Synagoge, ten oosten van Parijs afgelopen zondag.

Deze beelden dateren van afgelopen zondag toen islamitische relschoppers hun steun aan Gaza wilden betuigen door te proberen 2 synagogen binnen te dringen.

De Joodse jongeren pikten dit niet en slingerden met diverse voorwerpen naar de relschoppers. Op een gegeven moment zie je dat de Joodse groep de anti-islamitische menigte probeert te ontwijken. Maar hun aanvallers hergroepeerden zich en keerden zich tegen de blijkbaar Joodse minderheid. Een van de Joodse jongeren wordt - nog voordat de politie arriveert - in elkaar geslagen door de menigte.

Uiteraard werkt deze video als een rode lap op de islamitische stier, want mensen die commentaar gaven op deze video claimen dat hiermee het bewijs is gelegd dat de Joden en niet de moslims zijn begonnen met de confrontatie. Maar volgens een lid van de gemeenschap is deze video misleidend en te vergelijken met de selectief bewerkte video's van de IDF om zo valse bewijzen te verzamelen van de vermeende Israëlische 'misdaden', waardoor de cruciale context wordt uitgesloten.

"Je moet de achtergrond van deze situatie kennen," laat een getuige weten die graag anoniem wilde blijven. "Een synagoge in een andere wijk van Parijs werd de vorige dag rond 18.00 tijdens Sjabbat aangevallen door een veel kleinere groep van tientallen moslims die voorwerpen gooiden en Joden bespuwden. Mensen waren bang."

Ze vertelde verder dat zondag eigenlijk, toen de anti-Israelische groep de Don Jitschak Abarnel Synagoge probeerden te bestormen, er een rabbinale conferentie bezig was. De politie werd direct ingeschakeld, maar die reageerden erg traag, wist ze verder te vertellen, waardoor de rellen onnodig verergerde.

Ongeveer 50 Joodse jongeren van de Franse Joodse Defensie Liga [ de Ligue de Defense Juive of LDJ] namen deel aan de gevechten. Zij werden gesteund door 10 leden van de Betar jeugdbeweging. De onbewapende Joodse beveiliging die buiten de synagoge stonden, namen niet deel aan de gevechten.

In loop van deze week zijn 7 moslimextremisten gearresteerd die in verband werden gebracht met het incident, 6 politiemensen raakten gewond, zo ook 3 leden van Betar.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.