21 Tisjri 5782 | 26 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
'Nooit meer jodenhaat'
Publicatiedatum: vrijdag 25 juli 2014 Auteur: De Redactie | 1.035 keer gelezen
Antisemitisme binnenland, Antisemitisme buitenland, Duitsland, Nederland tav Israel en Joden in NL, islamitische fascisme »
Een krachtige voorpagina van de Duitse krant Bild vrijdag. Allerlei Duitsers, van politiek leiders tot de groentenboer om de hoek, spreken zich uit tegen de oprukkende jodenhaat. Dat is namelijk een groot probleem in Duitsland, net zoals in de rest van Europa.

Bondskanselier Merkel bijvoorbeeld stelt dat Duitsland antisemitische uitingen en geweld nooit meer mag en zal accepteren. Modeontwerper Wolfgang Joop vindt het uitsluiten van mensen, niet alleen vanwege de Duitse geschiedenis, onverdraaglijk. Televisiecommentator Marcel Reif houdt het bij een beknopt 'Niet hier, niet nu, nooit meer!'.

Den Haag
Ook in Nederland rukt de jodenhaat op. Dat was donderdag duidelijk merkbaar bij een demonstratie in Den Haag. Betogers scandeerden leuzen als 'dood aan de joden, dood aan Israël'. Een van de sprekers bij de demonstratie zei: ,,Er komt een dag dat iemand zegt: ’er zit een Jood achter mij verborgen, vermoord hem.’" Burgemeester Van Aartsen van Den Haag zei achteraf dat er bij de demonstratie geen grenzen waren overschreden.

Verschillende politieke partijen, zowel in de Haagse gemeenteraad als in de Tweede Kamer, gaan vragen stellen over de demonstratie, waarbij overigens ook een verslaggeefster van GeenStijl werd bedreigd.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.