5 Tewet 5782 | 09 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Zendelingen vallen militairen op missie lastig
Publicatiedatum: maandag 28 juli 2014 Auteur: Redactie | 1.295 keer gelezen
IDF, Iron Dome, Redactie, Missionaire acties »
Zendelingen die proberen IDF militairen te bekeren©Yad L'achim

IDF militairen die de Iron Dome bemannen, worden tijdens hun missie tegen Chamas lastig gevallen door zendelingen. "Ze hebben een grens overschreden".

Zelfs wanneer de IDF soldaten hun tanden in de moeilijke oorlog tegen Israëls vijanden van Chamas zetten, wordt hun missie verstoord. Zendelingen vallen de helden lastig en voorkomen dat ze zich 100% in hun missie kunnen inzetten.

Anti-missionaire groep Yad L'Achim vertelde dat zij zondag een regen van klachten binnen kregen van militairen die dienst hebben bij de Iron Dome. Zij werden meerdere malen lastig gevallen door zendelingen die zich daarnaast ook uiterst hinderlijk gedroegen.

De locaties van deze installaties worden verondersteld dat zij geheim zijn, maar omdat de Israëli's kunnen zien waar de raketten van Chamas worden onderschept, zijn plaatsen van de Iron Dome installaties inmiddels een publieksgeheim. Nu de plekken bekend zijn, zijn de plaatsen een waar trekpleister om de militairen aan te moedigen met hun werk. Deze installaties halen immers 90% van alle afgevuurde raketten van Chamas uit de lucht, waardoor tientallen duizenden levens mee worden gered. Ondertussen worden de militairen door de aanmoedigers vaak verwend met lekkers en cadeautjes.

Maar het nadeel van al deze harten onder de militaire riemen, is dat ook zendelingen hun weg naar de IDF hebben gevonden. Niet met als doel de jongens aan te moedigen, maar hen over het christendom te prediken. Dergelijke incidenten gebeuren door het hele land waar de installaties staan. De zendelingen stellen zich ook intimiderend op zodra er wordt gewisseld van shifts.

Naast het prediken, verspreidden de zendingen ook het Nieuwe Testament in het Hebreeuws onder de militairen. Yad L'Achim heeft vrijwilligers gestuurd die op een gepaste wijze de boeken weer inzamelden.

Vanuit een ideologisch of religieus oogpunt hebben zendelingen geen indruk kunnen maken bij de militairen, aldus Yad L'Achim, maar de militairen ervoeren de predikingen als zeer storend en vervelend.

In een brief aan minister van Defensie Moshe Yaalon, eist Yad L'Achim dat de missionaire activiteiten worden gestopt. "Deze activiteit is ongekend en is grens overschreidend," zei de groep. "Wij vragen met hoogachting dat deze mensen worden geweerd uit gebieden waar de soldaten dienen en samenkomen."

 

 

 

 

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.