19 Tisjri 5782 | 25 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Chamas misbruikt wederom ezeltjes om de IDF aan te vallen
Publicatiedatum: donderdag 31 juli 2014 Auteur: Redactie | 1.090 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, IDF, Redactie, Burgerschild, IDF: meest humane leger, (zelfmoord) aanslagen, Dieren en natuur, Intifada »
Bij deze de reden waarom Chamas graag ezeltjes inzetten in de strijd tegen de Joodse Staat

Nog geen 2 weken geleden zagen IDF strijdkrachten in het gebied Rafah een ezel beladen met explosieven hun richting naderen. De soldaten konden helaas niets anders doen dan het dier doodschieten, zodat de explosieven tot ontploffing werd gebracht.

Deze "verachtelijke tactiek is zeker niet de eerste keer," schrijft de IDF op de weblog van de Israëlische Defense Force. De up-to-date ISA inlichtingendiensten waarschuwde de IDF dat terreurorganisaties in de Gazastrook dieren met een explosieven-riem richting de grondtroepen willen sturen.

Zo gaan IDF-ers - tijdens deze oorlog - met ezeltjes om. De soldaat geeft het ezeltje vers water te drinken uit zijn helm

Het "afschuwelijke gebruik van dieren als explosieven-koeriers" kwam de IDF in 1995 voor het eerst tegen toen een Palestijnse terrorist een beladen kar met een ezel richting de IDF stuurde. Dit gebeurde ten westen van Khan Yunis. Het onfortuinlijke dier werd samen met de munitie tot ontploffing gebracht. Ook de terrorist kwam om. Chamas eiste toentertijd de aanslag op.

Tijdens de 2e Intifada "werden ook dieren uitgebuit ter verveure van terrorisme", vertelt de IDF verder op hun site. De site vertelt tevens dat in 2001 een terrorist met een bom-beladen ezel richt de IDF reed. Dit gebeurde in het zuiden van Gaza. De lading kwam tot ontploffing.

2003. Een Palestijnse terrorist zat vastgebonden op een ezel en liet zichzelf en de ezel tot ontploffing brengen tussen Jeruzalem en Gush Etzion. Geen mensen raakten gewond.

De weblog gaat verder. In juni 2009 benaderden Palestijnse terroristen met meerdere paarden vol explosieven de grensovergang van Karni. Dit ligt gelegen tussen Gaza en Israël.

In mei 2010 brachten terroristen een ezel tot ontploffing. Het dier trok een kar vol explosieven.

IDF's kwamen eind juni jl, tijdens Operation Brothers Keeper, een gewonde hond tegen. Zij hebben hem meegenomen, opgelapt en vervolgens naar een goed onderkomen gezocht.

Meestal maken de terroristen gebruik van ezels en paarden. Echter hebben militairen van de IDF verschillende keren een melding gemaakt dat Chamas ook explosieven-riemen aan honden hadden vastgebonden.

Zal een andere leger waar dan ook ter wereld zo met burgers omgaan die officieel tot de vijand gerekend wordt? Deze arme man is mentaal ziek en werd door Chamas als burgerschild gebruikt. Het slachtoffer werd aan een gebouw vastgeketend waaruit zij raketten op Israël schoten.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.