19 Chesjwan 5782 | 25 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israël begint met vrijlating 256 Palestijnen
Publicatiedatum: vrijdag 20 juli 2007 Auteur: Robbert de Witt | 1.225 keer gelezen
Fatach, Chamas, Vrijlating terroristen »
Om de Palestijnse Fatah-president Mahmoud Abbas te steunen in zijn strijd tegen terreurbeweging Hamas, is Israël vandaag begonnen de eerste van in totaal 256 Palestijnse gevangenen vrij te laten. De vrijgelaten gedetineerden, onder wie zes vrouwen, gaan van de gevangenis van Ketziot in het zuiden van het land naar de Westelijke Jordaanoever.

Voor hun vrijlating moesten de gevangenen een verklaring tekenen waarin ze beloven geen gewelddadige acties te plegen.

Gewelddadig
In Ramallah op de Westelijke Jordaanoever houdt Abbas een welkomstreceptie met vrienden en familie van de gevangenen. De Israëlische regering kondigde de vrijlating van de Palestijnen twee weken geleden aan om Abbas te steunen in zijn strijd tegen terreurbeweging Hamas.

'Wij willen alles doen om de gematigden in de Palestijnse regering te steunen,' zei de Israëlische premier Ehud Olmert toen. Onder de vrijgelaten Palestijnen bevindt zich geen enkele aanhanger van Hamas.

Hamas pleegde in juni een gewelddadige staatsgreep in de Gazastrook en zette Fatah, de andere regeringspartij, buitenspel. Abbas heeft in de Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever een noodregering opgezet.
Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.