3 Tewet 5782 | 06 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
VN veroordeelt Israël voor het niet delen van Iron Dome met Chamas
Publicatiedatum: woensdag 13 augustus 2014 Auteur: Redactie | 1.050 keer gelezen
Chamas, Iron Dome, Internationaal Recht, Verenigde Naties, Raketaanvallen, Human Rights Council (VN mensenrechtenraad), Valse beschuldigingen VN/EU/NGO's, Oorlogsvoering, Media_antisemitisme, Media_Politiek, Operation Protective Edge »
Onlangs heeft de VN's Human Rights Watch monde een topambtenaar een van de meest absurde beschuldiging naar het adres van Israël geuit.

Topambtenaar Navi Pillay beschuldigt Israël van oorlogsmisdaden omdat Israël weigert de Iron Dome met de islamitische terroristische organisatie Chamas te delen.

Pillay veroordeelde de militaire acties van Israël om raketaanvallen van Chamas tegen Israëlische burgers te stoppen. "Israël tart hiermee het Internationale Recht zodanig, dat er wellicht sprake is van oorlogsmisdaden. Er is een grote kans dat het internationaal recht hiermee wordt geschonden, wat kan neerkomen op oorlogsmisdaden," zei Pillay onlangs tijdens een vergadering van de Mensenrechtenraad van de VN over Gaza.

Ze beargumenteert deze verklaring door te wijzen op het feit dat Israël weigert haar Iron Dome ballistische raketschild met de "regelgevende instantie" – Chamas – van Gaza te delen. "Omdat Chamas slechts lukraak raketten afvuurt op Israëlische burgerbevolking zonder enige provocatie en ondanks zij deze raketten vanuit hun eigen bevolking Israël beschiet, 'ontslaat' Israël niet van de eigen wettelijke overtredingen," meent Pillay stellig.

Pillay houdt ondertussen haar mond stijf dicht over de ten minste drie VN-scholen in Gaza die gebruikt werden als magazijn waar raketten werden opgeslagen. Hierdoor verliezen scholen en ziekenhuizen die misbruikt worden als lanceerplaatsen, hun werkelijke functie. Dit is een absolute grove schending van het internationaal recht die duidelijk binnen de categorie oorlogsmisdaden valt.

De Iron Dome [lett. kipat barzel; de ijzere kippa/keppel] is de mobiele luchtverdedigingssysteem dat ontwikkeld is door Rafael Geavanceerde Defensie Systems. Met dit systeem is Israël instaat langeafstandsraketten en artilleriegranaten te onderscheppen. Het apparaat is in staat raketten vanuit twee richtingen tegelijk te onderscheppen en onderschept 80%-90% van de aanvallen.


Zie hier hoe de Iron Dome werkt.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.