19 Sjewat 5782 | 20 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Bijna 90% van de Gazanen is voor raketaanvallen op Israël
Publicatiedatum: donderdag 28 augustus 2014 Auteur: Redactie | 1.027 keer gelezen
Chamas, Gaza, Redactie, Maatschappij, Palestijnse Autoriteit [PA], Peilingen en Statistieken, UNRWA, Operation Protective Edge »
Palestijnse kinderen in Gaza vieren wapenstilstand aankondiging van de vermeende "overwinning"

De enquête - uitgevoerd door Palestijnse Centrum voor Publieke Opinie - toont ook aan dat de meerderheid achter Abbas staat in plaats van Chamas.

Volgens de poll - die woensdag is vrijgegeven - lijken 89% van de inwoners van Gaza de willekeurige raketaanvallen tegen Israël burgers te steunen.

Het onderzoek, uitgevoerd door het Palestijnse Centrum voor Publieke Opinie (PCPO), toonde ook een brede steun voor de UNRWA aan, de hulpverlening van de Verenigde Naties. Deze is onder felle kritiek gekomen nadat het bekend gemaakt werd dat UNRWA met een blind oog weg draaide toen Chamas in hun scholen raketten had opgeslagen.

60,3% is groot voorstander en 28,6% zijn enigszins voor het afvuren van raketten op Israël. Bij elkaar is dat 88,9% die voor de raketbeschietingen is. 7% had geen mening, 1% was er sterk op tegen en 1,4% was enigszins tegen het afvuren van raketten op Israël. 1,7% weet het niet.
Dr. Nabil Kukali, die deze enquête heeft afgenomen, heeft een forse stijging gezien ten opzichte van de 49% in januari 2013.

Voort is 61,2% tegen de aanwezigheid van de VN-macht in Gaza, dat vergelijkbaar is met de multinationale troepenmacht die in Zuid Libanon is ingezet. Slechts 29,3% van de ondervraagden zou een dergelijke regeling steunen en 9,5% hadden geen mening.

Ook op het idee om PA de controle te geven over de grensposten van Gaza naar Israël - weliswaar gemonitord door de EU - wordt niet breed gedragen. 56,6% was daar op tegen, 37,7% is er voor en 5,7% gaf daar geen antwoord op.

54% vond het optreden van de Palestijnse president Mahmoud Abbas tijdens Operation Protective Edge goed, 38,6% vond dat niet, terwijl 7,4% daar geen mening over had.
Een soort gelijke vraag over UNRWA was 71,2% tevreden, 21,8% noemde UNWRA betrouwbaar en 0,2% had geen mening.

De etiquette is afgenomen tijdens een zesdaagse humanitaire staakt-het-vuren tussen 14-19 augustus jl.
De volledige resultaten van de opiniepeiling is HIER te lezen.


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.