21 Tisjri 5782 | 26 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Lichaam vermiste yeshiva-student gevonden
Publicatiedatum: vrijdag 29 augustus 2014 Auteur: De redactie en Devorah | 794 keer gelezen
Terrorisme, kidnapping »
Aharon Soffer z''l

De politie heeft bevestigd, dat bij een zoekactie door vrijwilligers in het Jeruzalembos een nog ongeïdentificeerd lichaam is gevonden. De overblijfselen zijn opgestuurd voor forensisch onderzoek. De politie zegt dat ze alle mogelijke redenen voor de dood van het slachtoffer onderzoeken, waaronder nationalistische motieven.


De Israëlische politie heeft deze week de zoektocht naar de vermiste Amerikaanse yeshiva-student Aharon Soffer z''l uitgebreid. Men vreest dat hij was ontvoerd door Hamas of andere Palestijnse organisatie.

De 23-jarige orthodoxe student was afgelopen vrijdag voor het laatst gezien tijdens een wandeltocht met een klasgenoot in het Jeruzalembos. Volgens eerdere berichten raakten Soffer en zijn vriend van elkaar gescheiden, toen zij langs een eigen route een steile helling afdaalden.

De familie Soffer, die nu in Israël is, heeft een beloning van ₪ 100.000 shekels (€ 20.000) uitgeloofd voor iedereen die informatie kan verstrekken om Aharon te vinden. De familie heeft ook gevraagd het Israëlische leger bij de zoektocht te betrekken, omdat ze steeds meer vrezen dat Sofer was ontvoerd door terroristen.

De Israëlische autoriteiten wijzen er op, dat ze op dit moment geen harde bewijzen hebben van een terroristische ontvoering, maar zij bevestigden dat de omstandigheden rond de verdwijning van Sofer in die richting wijzen.

Hoewel geen enkele terreurgroep zegt Soffer gevangen te houden, is dat niet ongewoon, zelfs niet bij ontvoeringen. Hamas ontkende in eerste instantie het ontvoeren en doden van de Israëlische yeshiva- studenten Eyal Yifrah, Gilad Sha'ar en Naftali Frenkel, eerder deze zomer, om later de eer op te eisen voor wat hij een 'heroïsche operatie' noemde.

De begrafenisstoet is inmiddels uit Even Haezel straat in een noordelijke wijk van Ezrat HaTorah Jeruzalem vertrokken en zal worden afgesloten in het Beit Shemesh begraafplaats waar Soffer ter ruste zal worden gelegd.


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.