19 Sjewat 5782 | 21 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Het 2e slachtoffer van IS 'hield in gevangenschap vast aan zijn Jodendom'
Publicatiedatum: woensdag 03 september 2014 Auteur: Redactie | 1.240 keer gelezen
Jom Kippoer, Terrorisme, Redactie, Islamitische Jihad, Sharia, (zelfmoord) aanslagen, Tefillot en Broches [Gebeden en Zegeningen], ISIS [Islamitische Staat] »
Steven Sotloff HJ"D

De onlangs vermoordde Amerikaanse journalist Steven Sotloff heeft tijdens zijn 1 jaar lange gevangenschap stiekem gevast op Jom Kippoer. Ook dawende - bad – hij richting Jeruzalem. Dit vertelde zijn voormalige mede-gevangene tegen de Israëlische media.

Naar verluid vastte Sotloff, die ook over een Israelische nationaliteit beschikte, in geheim tijdens Jom Kippoer en richtte hij zoals gebruikelijk zijn gebeden richting Jeruzalem. Hij deed dit ondanks de risico's die hij nam om betrapt te worden dan hij Joods was.

Op Jom Kippoer, zo vertelde zijn voormalige mede-gevangene verder, deed Sotloff alsof hij ziek was en niet wilde eten. Hij wist de richting naar Jeruzalem door zijn richting iets te veranderen dan hoe de moslims van IS hun gebeden richting Mekka uitspraken.

James Foley

Terroristen van de Islamitische Staat [IS] hebben gisteren de onthoofdingsvideo van Sotloff vrijgegeven. Volgens SITE is het dezelfde beul als die van Foley. Ruim een week daarvoor werd namelijk de Amerikaanse journalist James Foley onthoofd. Zij dreigden ook de Britse burger David Cawthorne Haines te onthoofden wanneer de VS niet stopt de Koerden te steunen in hun strijd tegen IS.

De VS heeft geprobeerd Sotloff te bevrijden, zei een woordvoerder van het Witte Huis.

De 31-jarige Sotloff werd in augustus 2013 in Syrië ontvoerd. Hij werkte onder meer voor Time magazine, The Christian Science Monitor en World Affairs Journal.


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.