11 Chesjwan 5782 | 17 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Palestijnen vergelijken Gaza-oorlog met '9/11' aanval
Publicatiedatum: donderdag 11 september 2014 Auteur: De Redactie | 945 keer gelezen
Terrorisme, Geschiedenis/Gebeurtenissen, (zelfmoord) aanslagen »
De televisie van de Palestijnse Autoriteit bracht vorige week een uitzending, waarin de terreuraanslagen op 11 september 2001 op het World Trade Center in New York visueel werden vergeleken met de Israëlische bombardementen van terroristische infrastructuur in Gaza deze zomer.

In de uitzending werden beelden getoond van de gekaapte vliegtuigen die de Twin Towers invliegen, geplaatst naast beelden van de Israëlische luchtmacht die vorige maand een hoog flatgebouw bombardeerde.

De implicatie was duidelijk: de verwoesting van Gaza door de Israëlische strijdkrachten verschilde niets van de grootste aanvallen die ooit op Amerikaans grondgebied waren uitgevoerd.

Palestinian Media Watch, dat de vertaling van gedeelten van de uitzending van PA TV verzorgde, reageerde door te wijzen op een paar ontbrekende feiten:
1. 'Het gebouw in Gaza bevatte een groot commandocentrum van Hamas, van waaruit terroristen werden uitgezonden. In het World Trade Center waren geen terroristen, die aanval was alleen gericht tegen burgers'.
2. 'Israël waarschuwde de mensen in het gebouw in Gaza, dat de aanval zou komen. De mensen in de WTC-torens kregen geen waarschuwing'.
3. 'Bij deze aanval in Gaza werd niemand gedood, in tegenstelling tot het World Trade Center, waar bijna 3.000 onschuldige burgers werden gedood'.

We wijzen er ook op, dat de Palestijnen op straat feest vierden toen de 'heilige strijders' van Osama bin Laden, vandaag dertien jaar geleden, duizenden Amerikanen vermoordden.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.