23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Hamasmoordenaars van 3 Joodse studenten gedood in vuurgevecht met het IDF
Publicatiedatum: woensdag 24 september 2014 Auteur: Brabosh | 1.075 keer gelezen
Chamas, IDF, Mossad en Shin Beth, De Thuisfront Defensie, (zelfmoord) aanslagen, Kinderslachtoffers , Operation Brother’s Keeper »
Hamasmoordenaars uitgeschakeld: Amer Abu Aysha (l.) en Marwan Kawasme (r.)

The Jewish Press bericht gisterochtend dat de twee Hamasterroristen Abu Aysha en Marwan Kawasme, die op 12 juni 2014 de drie Joodse studenten hadden ontvoerd en vermoord, tijdens een nachtelijke raid werden gedood.

In een bijzonder complexe operatie van de Shabak, het IDF en SWAT werd gepoogd om de twee gezochten te arresteren maar de moordenaars openden het vuur. Tijdens het vuurgevecht dat uitbrak werden beiden gedood.

Bovendien werden de zonen van Arafat Kawasme opgepakt met name Bashar Kawasme, Muhammad Kawasme en Taar Kawasme. Arafat Kawasme werd op 14 juli gearresteerd op beschuldiging van het helpen van de moordenaars nadat zij de 3 Joodse jongens hadden vermoord.

Israël gaf reeds op 26 juni 2014, op de 14de dag van Operation Brother’s Keeper, de namen vrij van twee Palestijnse Hamasleden die gezocht werden ivm de ontvoering van de drie Joodse jongens, Eyal Yifrah, Gilad Shayar en Naftali Frenkel op 12 juni 2014 en 18 dagen later vermoord werden teruggevonden.

Het gaat om Abu Aysha, een 32-jarige slotenmaker, en Marwan Kawasme, een 29 jarige haarkapper. Beiden zijn woonachtig in Hebron en waren bij de Israëlische inlichtingendiensten gekende terroristen van Hamas. De mannen bleken enkele uren vóór de ontvoering eensklaps verdwenen.

tieners-vermist3a

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.