16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Zweden kondigt erkenning aan van Palestijnse Staat, Den Haag is daarover verdeeld
Publicatiedatum: maandag 06 oktober 2014 Auteur: Redactie | 1.014 keer gelezen
Redactie, Mossad en Shin Beth, Syrië, Tweestatenoplossing, Nederland tav Israel en Joden in NL, Lieberman, Scandinavië, ISIS [Islamitische Staat] »

Opmerkelijk: het Zweedse koningspaar staat pal achter de terroristische organisatie Chamas.

Afgelopen vrijdag heeft de nieuw gekozen Zweedse premier Kjell Stefan Löfven aangekondigd dat zijn land als EU lid de 1e zal zijn die 'Palestina' officieel zal erkennen.

De 57 jarige kersverse premier meent namelijk hiermee de tweestatenoplossing te kunnen bespoedigen, dat in overeenstemming zóu zijn met het Internationale Recht.

Opmerkelijk is dat deze sociaal-democraat erg weinig ervaring heeft op het gebied van buitenlands beleid. Vandaar dat de conclusie getrokken kan worden dat hij beïnvloed is door moslims en de linkse vleugel binnen de Zweedse politiek. Aanhangers van de Palestijnen hebben hem aan de macht gezet door hun stemming.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman heeft vervolgens de Zweedse ambassadeur op het matje geroepen en hem op gewezen dat Zweden zich meer bezig moeten houden met grotere problemen zoals de dagelijkse massamoorden in Syrië en Irak door toedoen van onder andere IS. Lieberman voegde het feit toe dat de Palestijnen al 20 jaar het vredesakkoord op alle manieren torpederen.

Ondertussen heeft een Zweedse politici beweert dat de Mossad IS trainen voor terroristische doeleinden. De locale politici uit Malmö - Adrian Kaba die tot dezelfde partij hoort als premier Löfven - schreef in juli op zijn Facebook: "IS wordt opgeleid door de Israëlische Mossad. Moslims voeren geen oorlog. Zij worden als pionnen in een spel van anderen gebruikt."

Het is verre van ondenkbaar wat in Malmö gebeurd. In 2013 heeft het Amerikaanse Simon Wiesenthal-Centrum specifiek voor Joden een negatief reisadvies voor de Zweedse Malmö afgegeven. In Malmö worden Joden, die al 2 eeuwen in Malmö wonen, al jaren dagelijks fysiek en verbaal door de grote moslimgemeenschap bedreigt en getreiterd.

Inmiddels hebben maar liefst 138 landen wereldwijd 'Palestina' erkend, waaronder Brazilië, Zuid-Afrika, Chili, Rusland, het Vaticaan, Argentinië, India en China. Nederland daarentegen, is verdeeld om wel of niet 'Palestina' te erkennen.

Zo zou PvdA-Kamerlid Servaes "er geen moeite mee hebben” als Nederland 'Palestina' erkent. D66-Kamerlid Schouw meent dat D66 ook bereid is de 'Palestijnse Staat' te erkennen. "Servaes noemde de uitlatingen van de nieuwe Zweedse premier Löfven –net als Servaes een sociaaldemocraat– over de erkenning van Palestina een belangrijk signaal. De PvdA is al langer voorstander van erkenning," meldt het Reformatorisch Dagblad.

De christelijke partijen SGP en de ChristenUnie noemen dit een verkeerde stap van Zweden en een kolfje in de hand voor Islamitische terroristen om Israël te willen vernietigen.

Zelfs de VDD is tegen de erkenning van een Palestijnse Staat waardoor de Nederlandse erkenning gelukkig nog even laat wachten.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.