22 Chesjwan 5782 | 28 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Wat je moet weten over het huidige conflict in Gaza
Publicatiedatum: dinsdag 21 oktober 2014 Auteur: Brabosh | 1.208 keer gelezen
Fatach, Chamas, Terrorisme, Gaza, Yesha - Westbank, Burgerschild, Operation Cast Lead, Gush Katif, Raketaanvallen, Operation Pillar Defense, IDF: meest humane leger, Egypte, Operation Brother’s Keeper, Operation Protective Edge »

• In 2005 ontruimde Israël unilateraal ALLE nederzettingen in Gaza. De ‘bezetting’ is dus niet het probleem.

• Gaza zou het ‘Singapore van het Midden-Oosten’ kunnen geworden zijn, een welvarende hightech oase waarvoor het Westen en rijke Arabische landen miljarden euro’s veil zouden hebben. De terreurorganisatie Hamas had andere plannen met Gaza.

• In 2007 nam Hamas na een broederstrijd met Fatah de macht over in Gaza. Het liet meer dan honderd aanhangers van Fatah, de beweging van Mahmoud Abbas, standrechtelijk executeren. Wanhopige militanten van Fatah klopten ten einde raad aan bij de grensovergang met Israël. Ze werden, tegen de wil van Abbas, op bevel van een Israëlische kolonel in Israël opgevangen. Zo konden ze aan een gruwelijke lynchpartij ontsnappen.

• In plaats van Gaza na de Israëlische terugtrekking welvarend te maken en op te bouwen, werd ENKEL geïnvesteerd in wapens, tunnels en luxueuze villa’s voor de leiders van Hamas.

• Israël sloot de grenzen met GAZA pas NADAT Hamas aan de macht kwam. Hamas zegt openlijk dat het Israël wil/zal vernietigen. Is het dan niet normaal dat je de grenzen sluit?

• Het handvest van deze terroristische organisatie heeft als hoogste principe de heilige oorlog tegen alle Joden (art.7) en de vernietiging van Israël (preambule). Dat is helemaal iets anders dan de oprichting van een Palestijnse staat naast Israël.

• Hamas is / was de promotor van zelfmoordaanslagen tegen Israëlische burgers op Gaza heeft een grens met Egypte, een Arabisch land. Waarom houdt dat land de grens met Gaza dicht? Of nog, waarom wordt Israël schuldig bevonden om de grens dicht te houden en niet Egypte?

• De Palestijnse bevolking is verdubbeld in de laatste 50 jaar – bij een genocide is het tegenovergestelde waar.

• In de Westbank zijn er GEEN Israëlische bombardementen. Hoe komt dat? Simpel, omdat Israël van daaruit niet bestookt wordt met raketten.

• Er zijn de voorbije jaren tienduizenden raketten afgeschoten op Israël. Daardoor wordt het alledaagse leven voor de burgers van Israël totaalonleefbaar. Er moest wel een tegenreactie komen om dit een halt toe te roepen. Israëlische burgers in bepaalde steden zijn bang om een bad of een douche te nemen, want als het alarm afgaat, hebben ze maar 15 seconden tijd om naar een schuilkelder te gaan. Het leven van zo’n 6 miljoen Israëli’s wordt sinds deze zomer elke dag opnieuw bedreigd door de raketten vanuit Gaza. Ouders zijn bang om hun kinderen naar school te brengen, de luchthaven wordt beschoten, de parken zijn niet meer veilig, de stress blijft dag en nacht.

• In de dorpen rond Gaza slapen gezinnen en kinderen reeds 2 jaar in schuilkelders omdat het luchtalarm om de haverklap afgaat. DAT komt hier niet of nauwelijks in het nieuws.

• Bij de doden in Gaza zijn er minstens negenhonderd strijders en waarschijnlijk meer. De cijfers die in de pers verschijnen, worden vrijgegeven door het ministerie van Volksgezondheid in Gaza. Dat staat onder controle van Hamas en is dus weinig betrouwbaar.

• Hebben De Standaard, De Morgen of de VRT al één beeld getoond van een gewapende Hamasstrijder? – Nochtans hebben die al meer dan 65 Israëlische soldaten gedood.

• Journalisten in Gaza hebben erop gewezen hoe Hamasstrijders verkleed gaan als vrouw, ambulancier of burger om dan plots machinegeweren en mortieren tevoorschijn te halen.

• Hamas slaat wapens op in scholen van de VN en in ziekenhuizen. VN SecretarisGeneraal Ban zei hierover verbolgen te zijn.

• Hamas regeert dictatoriaal over Gaza. Er is in Gaza geen plaats voor afwijkende meningen. Politieke tegenstanders worden opgepakt en geliquideerd.

• Israël zette aan de grens met Gaza een veldhospitaal op om gewonde Gazanen te kunnen helpen. Het veldhospitaal werd door Hamas beschoten. Het wordt hulpzoekende Palestijnen verboden om zich tot dit ziekenhuis te wenden! (Toen de moeder van een Hamasleider enkele maanden geleden ziek werd mocht zij wél voor verzorging naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Israël)

• Egypte staat volledig achter Israël als het aankomt op Hamas. Hamas behoort namelijk tot de Moslim-broeders. Die beweging is in Egypte aan de kant gezet met de instemming van een groot deel van de bevolking.

• Een oorlog is nooit ‘proper; er komen altijd burgers om. Dit conflict LIJKT veel erger omdat het veel meer in de media komt. In de week van 20 tot 27 juli vielen in Syrië méér slachtoffers dan in Gaza. Dit kwam NIET in onze media. In Afghanistan vielen bij de Amerikaanse invasie 25.000 BURGERSLACHTOFFERS. Ook België nam in NAVO verband aan deze actie deel met de inzet van enkele F-16’s. Zelfs in Oekraïne kwamen nu reeds duizend mensen om in gevechten met separatisten. 515.000 mensen sloegen op de vlucht in dat conflict. (In Gaza zijn er 200.000 vluchtelingen.) Bij de Amerikaanse invasie van Irak in 2003 kwamen meer dan 100.000 burgers om. In Tsjetsjenië keek niemand om toen Rusland in de oorlog aldaar 200.000 burgers doodde (cijfers van mensenrechtenorganisaties). Volgens een Tsjetjeense leider werden toen 20.000 kinderen gedood.

• Anders gezegd: bij elke oorlog vallen er veel, ja zelfs zeer veel burgerslachtoffers. Indien Israël burgers zou viseren dan had het heel het gebied met ‘carpet bombing’ al snel ‘schoon kunnen vegen’. Maar dat doet het niet en zal het ook nooit doen.

• Volgens Israëlische bronnen bedraagt het aantal burgerdoden in Gaza zo’n 50% van alle slachtoffers en geen 75 %. Dat staat dichtbij de mediaan van de meeste oorlogen in de voorbije eeuw inclusief de oorlogen in Vietnam en Korea.

• Met andere woorden: de bevolking van Gaza verdient het bevrijd te worden van… Hamas!

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.