22 Sjewat 5782 | 24 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Baby in Jeruzalem vermoord door een terroristische aanslag
Publicatiedatum: woensdag 22 oktober 2014 Auteur: Redactie | 1.085 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Light Rail, (zelfmoord) aanslagen, Kinderslachtoffers , Media_antisemitisme, Media_Politiek, Media_samenleving »
Een auto met een terrorist reed vanavond 14 meter over het spoor van de Jeruzalemse sneltram Light Rail en raakte een kleine tiental passagiers die uit de tram stapten en over het perron liepen. Volgens de politie gaat het om een terreuraanval, in het Hebreeuws ook aangeduid als een “terreuraanslag door middel van overrijden”.

De terrorist, gebonden aan Chamas en woonachtig in Shiloach/Silwan, raakte een paar honderd meter een paal en trachtte te voet te vluchten nadat er op hem werd geschoten. Al snel werd de terrorist gearresteerd en in het ziekenhuis opgenomen met matige tot ernstige wonden.

Bij deze terroristische aanslag kwam Chaya Ziso hj"d [Hasjem Jiemkom Domov, Moge Hasjem haar bloed wreken] - een baby meisje van 3 maanden - om [Baroech Dajan Ha'emet]. Haar grootvader Shimon Helperin vertelde de media dat haar gezin terugkwamen van de Kotel waar zij hadden gedawnend, toen het meisje getroffen werd door de terrorist.

Voorts werden nog 8 mensen door de terrorist geraakt waarvan 1 vrouw zwaar gewond raakte.
Deze terrorist heeft eerder in de gevangenis gezeten voor terroristische activiteiten. Ondertussen is het alarmniveau van Jeruzalem tot na de order verhoogd, aldus de politie vanavond.

Jeruzalem lijdt tijdens de huidige 'Stille Intifade' onder extreem geweld en is doel van terroristen zowel uit het kamp van de Palestijnse Autoriteit als van Chamas.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.