10 Chesjwan 5782 | 16 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Babymoordenaar van Jeruzalem wordt door de Palestijnen verheerlijkt als martelaar en held
Publicatiedatum: vrijdag 24 oktober 2014 Auteur: Tommy Müller en Brabosh | 1.018 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], Tempelberg [Berg Moriah], Binyamin Netanyahu, Misbruik hulporganisaties, (zelfmoord) aanslagen, Kinderslachtoffers »
• Fatach prijst moord door Hamaslid,
• Haniyeh spuugt in de bron waaruit hij drinkt,
• Toegang tot vrijdaggebed op Tempelberg beperkt,
• Politie en reddingsdiensten zijn paraat.  

Vooraanstaande Palestijnen hebben de terreuraanslag op een tramhalte in Jeruzalem, waarbij woensdag een drie maanden oude baby werd gedood, verwelkomd. De moordenaar Abdelrachman Shaludeh, een fervent aanhanger van de radicaal-islamitische Hamas, was een 'heldhaftige martelaar schreef Sultan Abu Al-Einein, een senior adviseur van de Palestijnse president Machmoud Abbas, op Facebook.

In de overwegend Arabische wijk Silwan in Jeruzalem, waar de moordenaar met zijn familie woonde, hing de Fatach-partij van Machmoud Abbas posters op waarop de terrorist wordt geprezen als 'held en martelaar' die met succes een 'aanval tegen kolonisten in bezet Jeruzalem' heeft uitgevoerd.

Ook Ismail Haniyeh, een belangrijke Hamas-functionaris, prees Shaludi als martelaar in een toespraak op de Islamitische Universiteit in Gaza. Dat leidde tot verontwaardiging in Israël, want eerder deze week werd bekend dat Haniyeh zijn zieke dochter liet behandelen in een kinderziekenhuis in Tel Aviv. Eerder waren zijn zus en een kleindochter al medisch behandeld in Israël.

Familieleden van de moordenaar met zijn foto.

Deze vrijdag zijn de politie en reddingsdiensten in Jeruzalem in de hoogste staat van paraatheid gebracht. Gevreesd wordt dat er na het islamitische vrijdaggebed massale rellen tegen Joodse instellingen kunnen plaatsvinden. Ook worden wraakacties van Joden tegen Arabieren niet uitgesloten. Enkele honderden militairen bewaken de brandpunten van de hoofdstad, vooral de Oude Stad en wijken zoals Issawiya, French Hill en Silwan. De toegang tot de Tempelberg wordt alleen toegestaan aan mannen die minstens 40 jaar oud zijn; voor vrouwen geldt geen leeftijdsgrens.

Een politiewoordvoerder zei, dat de politie met beslistheid zal optreden en een 'zero tolerance'-beleid voert tegenover ieder die probeert de vrede te verstoren. Hij vertelde ook, dat nieuwe methoden voor het verzamelen van informatie worden toegepast, waaronder surveillance-balonnen.

Israëlische reacties
De dag na de terreuraanslag in Jeruzalem heeft premier Benjamin Netanjahoe scherp uitgehaald naar de internationale gemeenschap voor het falen om president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas te bekritiseren voor deze aanslag. “De Palestijnse leider verheerlijkt zowel de moordenaars en omhelst de organisatie Hamas waartoe de terroristen behoren,” zei de premier tijdens een briefing met zijn veiligheidsdiensten.

“De aanslag in Jeruzalem wordt gesteund door PA-president Mahmoud Abbas,” zei Netanjahoe in een verwijzing naar de brede openlijke steun die de terrorist, Abdel Rahman Al-Shaludi, gisteren donderdag te beurt viel, onder meer bij zijn eigen politieke factie Al Fatah (zie hierboven).

“En geconfronteerd met deze acties van de president van de Autoriteit, vinden we internationaal slechts een bijzonder zwak antwoord. [Wereldleiders] zijn niet eens bereid om zelfs maar twee woorden kritiek te uiten op hem [Abbas]. Wij delen een dergelijke [zwakke] reactie niet. Wij zullen kordaat blijven opkomen voor onze rechten en plichten om onze hoofdstad te verdedigen,” zei de premier.

Intussen heeft Israel’s ambassadeur aan de Verenigde Naties, Ron Prosor, afgelopen nacht de Veiligheidsraad in New York opgeroepen om de aanslag in Jeruzalem te veroordelen en het aan de kaak stellen van het toenemende aanzetten tot haat en geweld jegens de Joden in de gebieden van de Palestijnse Autoriteit, met inbegrip van Gaza en de Westbank.

“Het Joodse volk weet maar al te goed dat vooraleer een natie wordt aangevallen met wapens en raketten, het wordt aangevallen met woorden van haat; Hamas heeft Israël aangevallen met beide,” schreef Prosor in een brief aan de Veiligheidsraad.

“Eerder deze week, in onze opmerkingen aan de Veiligheidsraad, heeft Israël gewaarschuwd dat President Abbas aanzet tot geweld tegen de Joden. Gisteren zagen we de resultaten van zijn inflammatoire opmerkingen. Naar aanleiding van de terroristische aanslag, noemde de naaste adviseur van President Abbas, Sultan Abu Al-Einein, de dader een ‘heldhaftige martelaar’,” voegde hij eraan toe.

Tja, met een auto doelbewust een baby van 3 maanden doodrijden, daar moet je wel een hele held voor zijn...
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.