19 Sjewat 5782 | 21 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Chamas heeft officieel de Intifada in Jeruzalem uitgeroepen
Publicatiedatum: zondag 26 oktober 2014 Auteur: Redactie | 1.030 keer gelezen
Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Shin Bet, Peilingen en Statistieken, rellen, Intifada »
Mahmoud al-Zahar, een prominente leider van Chamas, heeft de vicieuze cirkel van geweld in Jeruzalem als een Intifada uitgeroepen. "De escalatie van het verzet in de stad is dé oplossing voor het Israëlische agressie," zei al-Zahar motse Sjabbat - zaterdagavond - tegen persbureau Al-Risala.

Volgens het meest recente verslag over Jeruzalem van Israël Security Agency (ISA of Shin Bet), is de terreur in de stad sindsdien drastisch gestegen. De 22 incidenten in mei en juni steeg maar liefst naar152 in juli en augustus. Dit is een verhoging van 509%. De Shin Bet waarschuwde donderdag al dat de situatie in Jeruzalem een "tikkende tijdbom" is die zal leiden tot een ware 3e intifada.

Dit verklaart waarom vandaag weer hevige rellen hebben plaats gevonden in Jeruzalem, overwegend in de Arabische wijken. Enkele tientallen gemaskerde mannen gooiden stenen en brandbommen, blokkeerden een weg en staken vuilnisbakken in brand. De ramen van een sneltram werden ingegooid.

Voor vanavond vrezen de veiligheidsdiensten dat er nog meer onrust komt. Vanavond wordt de 21-jarige Palestijnse moordenaar Abd al-Rahman al-Shaloudi begraven, die bij een aanval met zijn auto op een tramhalte de Joodse baby Chaya Zisel-Braun van 3 maanden vermoordde en 8 mensen verwondde. Ook hij heeft achteraf zijn terroristische aanval niet overleefd. De Palestijnen vereren hem als 'held en martelaar'. De politie heeft een aantal extra eenheden opgeroepen naar de Israëlische hoofdstad.
Vanavond is een 2e gewonde van deze auto-terreur overleden. Het gaat om de 22 jarige vrouw uit Ecuador die in Israel was voor een gioer-proces aan de Midrasha Machon Roni. Zij heette Karen Mosquera.

De IDF en Shin Bet onthulden vorige maand dat Chamas een grootschalige coup tegen de Palestijnse Autoriteit en Fatach in Judea en Samaria had gepland omdat Chamas Fatach kwalijk neemt dat Fatach met de 'agressor' Israël zou 'onderhandelen'. Het was ook Fatach die mensenhandel van Palestijnse burgers door Chamas aan Europa had blootgesteld.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.